Bakan Kurum'dan son dakika TOKİ sosyal konut açıklaması! 81 ilde başlıyor yüzde 50'si yeşil alan

Bakan Kurum'dan son dakika TOKİ sosyal konut açıklaması! 81 ilde başlıyor yüzde 50'si yeşil alan

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, "Önümüzdeki ay itibariyle Cumhurbaşkanımızın milletimize müjdeleyeceği, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini 81 ilimizde başlatıyor olacağız. Yüzde 50'si yeşil alan olacak" dedi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum TOKİ tarafından Türkiye genelinde tüm illerde yapılacak sosyal konut projeleriyle ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, "İnşallah önümüzdeki ay itibariyle Cumhurbaşkanımızın milletimize müjdeleyeceği, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini 81 ilimizde başlatıyor olacağız" dedi.

2023'TE KİRA ÖDER GİBİ EV SAHİBİ OLACAKLAR

Bakan Kurum, Sosyal Konut Projeleri ile ilgili açıklamasında, "2023'e giderken aynı 20 yıldır yapmış olduğumuz gibi yeni projelerimizi şehirlerimize, vatandaşımıza kazandıracağız. Vatandaşımız da kira öder gibi taksitlerini ödemek suretiyle ev sahibi olabilecekler" dedi.

MÜJDEYİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VERECEK

Bakan Kurum'un açıklamaları şöyle:

İnşallah önümüzdeki ay itibariyle Cumhurbaşkanımızın milletimize müjdeleyeceği, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini 81 ilimizde başlatıyor olacağız.

Bu çerçevede aslında konutlarımızı yaptığımız alanlarla yüzde 50’sini yeşil alanlara terk ediyoruz. İçinde sosyal donatıları var, yeşil alanları var, camileri var, okulları var ve aslında medeniyetimizin bize tarif ettiği şehirleşme modelini 81 ilimizde yaygın bir şekilde sürdürüyor olacağız.

Daha önce alışık olduğumuz gibi yeşil alanları şehrin dışına değil, şehrin merkezine millet bahçeleriyle yaparak aslında vatandaşlarımızın yeşil alanlarla iç içe yaşamasını sağlamaya gayret gösteriyoruz.

2023’e giderken aynı 20 yıldır yapmış olduğumuz gibi yeni projelerimizi şehirlerimize, vatandaşımıza kazandıracağız. Vatandaşımız da kira öder gibi taksitlerini ödemek suretiyle ev sahibi olabilecekler.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.