Bakan Kurum duyurdu! TOKİ Sosyal Konut Projesi sonrası orta gelir grubu için de yeni konut kampanyası

Bakan Kurum duyurdu! TOKİ Sosyal Konut Projesi sonrası orta gelir grubu için de yeni konut kampanyası

Bakan Murat Kurum, Cumhuriyet tarihinin en büyük TOKİ Sosyal Konut Projesi sonrası bu kez orta gelir grubu için yeni konut kampanyasına hazırlandıklarını belirterek, "Emlak Konut, GYODER, İNDER ve TMB ile görüşüyoruz. Detayları Ekim'de duyuracağız" dedi

Dar gelirli aileler için hayata geçirilen sosyal konut projelerinin ardından bir müjde daha geldi. Dar gelirliyi sevindiren TOKİ Sosyal Konut Projesi sonrası orta gelir grubu için de yeni konut kampanyası yapılacak. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kabine Toplantısı sonrası A Para'ya özel açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konutlarda yaşanan satış ve kira artışıyla mücadele kapsamında geçtiğimiz günlerde "İlk evim İlk İş Yerim" projesini duyurmuştu.

Vatandaşlardan yoğun ilgi gören projenin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, dün yapılan Kabine toplantısı sonrası yeni bir projenin sinyalini verdi. Kurum, "Orta gelir grubu için de konut kampanyası yapılacak. Çalışmalarda sona yaklaştık. Ekim ayı içerisinde bu kampanyanın detaylarını duyuracağız" ifadelerini kullandı.

"FAİZ KONUSUNDA ÇALIŞMAMIZ VAR"

Şu anda vade, peşinat ve indirim konusunda oranların netleşmediğini belirten Bakan Kurum, "Emlak Konut Kampanyasında, hem indirim hem de vade olmak üzere hepsini birlikte çalışıyoruz. Hazine Bakanlığımızla da faiz konusunda çalışmamız var.

Sadece emlak konut olmayacak. GYODER, İMDER, Türkiye Müteahhitler Birliği, Anadolu'daki müteahhitler, hepsi ile birlikte konuşuyoruz. Kampanya genişleyecek." ifadelerini kullandı.

"PİYASAYI YÖNLENDİRİYORUZ"

Sosyal konut projesine ilişkin de konuşan Kurum, "Konut piyasası durdu. Fiyatlar sabitlendi, geri geldi, hatta biraz daha geri geliyor. Konut almak için iyi bir zaman. Açıkçası piyasayı yönlendiriyoruz şu anda. Sosyal konut projesinde fiyatları açıklayınca hepsi durdu. Firmalar müşteri çekebilmek için ister istemez fiyatı geri çekecek, vadeyi uzatacak" açıklamasında bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.