Bakan Koca acı haberi duyurdu! Usta Karagöz sanatçısı Metin Özlen vefat etti

Bakan Koca acı haberi duyurdu! Usta Karagöz sanatçısı Metin Özlen vefat etti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Karagöz sanatçısı (Hayali Safderi) Metin Özlen'in 82 yaşında hayatını kaybettiğini duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hayali Safderi acı haberi duyurdu. Bakan Koca, usta sanatçı Metin Özlen'in hayatını kaybettiğini açıkladı.

Bakan Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Metin Özlen'İn vefatını şu ifadelerle duyurdu: ''Karagöz sanatçısı Metin Özlen, yoğun bakımda tedavi gördüğü Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanemizde 82 yaşında hayata veda etti. Hayal perdesinden ebedi âleme göçtü. Kendisine Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum.''

METİN ÖZLEN (HAYALİ SAFDERİ) KİMDİR?

Metin Özlen (Hayali Safderi), 1940 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Usta sanatçı yaklaşık 60 yıldır uğraştığı Karagöz sanatını dedesi Hayali Hayri Bey’den öğrendi.

Tasvir yapım tekniği ile beğeni kazanan Metin Özlen, klasik oyunları oynatmadaki başarısı ile de tanınıyordu. Klasik oyunlardan, kaybolmaya yüz tutmuş olan “Ferhat ile Şirin” ve‘Leyla ile Mecnun’ isimli oyunları yeniden hayal perdesine taşıdı.

Bu sanat dalına katkılarından dolayı, birçok ödül alan Metin Özlen, sanatını yurtiçinde ve yurtdışında çok sayıda gösteri ile sergiledi.

Sanat yaşamında yurt içi ve dışında birçok ödül alan Özlen, 2008 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı "Yaşayan İnsan Hazineleri" ödülüne layık görülmüştü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.