Bakan Fahrettin Koca'nın memleketi Konya'dan bahsetmesine az kaldı

Bakan Fahrettin Koca'nın memleketi Konya'dan bahsetmesine az kaldı

Türkiye'de devam eden koronavirüs salgınında tüm umutlar aşıya bağlanmış durumda. Yeni normalleşme sürecinde tedbirsizliğin acısını çekmek istemeyen vatandaşlar aşıya koşuyor. Konya'da ise Kurban Bayramı sonrası toparlanma göze çarptı.

Vatandaşı adeta canından bezdiren koronavirüs salgınında 2 sene geride kalmak üzere. Türkiye'de bugüne kadar 6 milyondan fazla vatandaş virüse yakalanırken 53 bine yakın vatandaşımızı da virüse kurban verdik.

Salgının ilk günlerinde 20-30 bin bandında yapılan testlerin yerini yeni haftada yapılan 1 milyon test aldı.

Vakaların gün geçtikçe arttığı Türkiye'de dün de 20 binden fazla vaka tespit edilmişti. Bir günde yaşanan ölüm sayıları da 300'e dayanmış durumda.

Yoğun bakım servislerinin yükünü azalttığı ve tedavide büyük kolaylıklar sağladığı bilinen aşıya ilgi ise Türkiye genelinde yüzde 79'a çıktı.

Konya'da ise Kurban Bayramı öncesi yüzde 60'larda seyreden aşılanma sayısı bayram sonrasında yüzde 10'luk bir artış gösterdi.

Son yayınlanan rakamlara göre Konya'da aşılanma yüzde 74.3 seviyesinde. Yeni haftada Konya'nın yüzde 75 seviyesine ulaşarak kendini sarı bölgeden mavi bölgeye atması da olası görünüyor.

konya-asilama-haritasi.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.