Bakan Fahrettin Koca'dan Konya ve 81 ile genelge

Bakan Fahrettin Koca'dan Konya ve 81 ile genelge

Randevu sürelerinin 3-5 dakikaya düştüğü ve MHRS'de randevu bulunamadığına ilişkiln tepkiler üzerine Sağlık Bakanlığı genelge yayınladı. Bakan Fahrettin Koca tarafıdan imzalanıp 81 ile gönderilen genelgede uyarılar yapıldı.

6 maddelik genelgede şu bilgiler paylaşıldı:

1- Sağlık tesislerinde aktif görev yapmakta olan hekimlerin aylık çalışma programları nitelikli bir şekilde planlanmalıdır.

2- Sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştıracak şekilde az zamanda çok hasta bakılarak değil yaygın poliklinik hizmeti planlanarak randevulu muayene kapasite artırımı sağlanmalıdır.

3- Muayene süresi hekime ve ilgili branşın özelliğine göre değişebildiğinden randevu aralıkları en etkili şekilde hekimlerimiz tarafından oluşturulmalı ve başhekimliklerimizce onaylanmalıdır. Kamuoyunda gündem olduğu gibi 5 dakikada bir muayene yapıldığı şeklindeki söylentilere sebep olacak uygulamalardan sakınılmalıdır.

4- MHRS'ye esas poliklinikler için tüm hekimlerin 30 günlük tanımlı çalışma cetveli olmalı, periyodik olarak güncellenmeli ve sistemdeki görünürlüğünün 15 günün altına düşmemesi sağlanmalıdır.

5- İhtiyaç duyulması halinde mesai dışı poliklinik hizmeti sunulmalıdır.

6- Bakanlığımız SİNA ekranlarından MHRS verileri İl Sağlık Müdürlükleri ve Başhekimliklerce takip edilerek gerekli tedbirler alınmalıdır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.