Bakan Eroğlu'ndan ilk kez oy kullanacak gençlere mektup

Bakan Eroğlu'ndan ilk kez oy kullanacak gençlere mektup

Eroğlu:- "Gençlerimizi sadece istiklal ve istikbal mücadelemizin neferleri olarak değil, ülkenin karar mekanizmalarında da etkin olarak görmek istiyoruz"

ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, memleketi Afyonkarahisar'da ilk kez oy kullanacak gençlere yazdığı mektupta "Gençlerimizi sadece istiklal ve istikbal mücadelemizin neferleri olarak değil, ülkenin karar mekanizmalarında da etkin olarak görmek istiyoruz." ifadesine yer verdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Eroğlu 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında Afyonkarahisar'da ilk kez oy kullanacak gençlere mektup yazdı.

Mektubunda, "Ülkemizin son derece önemli dönüm noktasına yaklaştığı bugünlerde, güçlü Türkiye'nin, güçlü Afyonkarahisar'ın teminatı olan sana ve bütün genç kardeşlerime yürekten inandığımı bir defa daha hatırlatmak istiyorum." değerlendirmesini yapan Eroğlu, gençliğin yüreğin dolup taşması, heyecan, irfan, muhakeme ve akıl olduğunu belirtti.

- "Etkin olarak görmek istiyoruz"

Gençlerin geleceğin rehber ve liderleri olduğunu vurgulayan Eroğlu, mektubunda şu görüşleri aktardı:

"Siz, ışığını tarihin derinliklerinden, Metehan'dan, Sultan Alparslan'dan, Selahaddin Eyyubi'den, Osman Bey'den, Fatih Sultan Mehmet Han'dan, Gazi Mustafa Kemal'den alan gençlersiniz. Adını tarihe altın harflerle yazdırmış asil bir milletin evladısınız. Milletimizin istikbali ve istiklali için, Malazgirt'te, Çanakkale'de, İstiklal Harbi'nde gençlerimiz hep ön saflarda yer aldılar. Bu toprakların bugüne kadar gördüğü en büyük hainlik olan 15 Temmuz darbe girişiminde irademize, demokrasimize saldıranların karşısında yine gençler göğüslerini siper ettiler. Yazdığınız kahramanlık destanı, sadece Türk tarihine değil, dünya tarihine geçti. Sizlerle gurur duyuyorum. Bizler, gençlerimizi sadece istiklal ve istikbal mücadelemizin neferleri olarak değil, ülkenin karar mekanizmalarında da etkin olarak görmek istiyoruz."

- "Söz de karar da senin"

Gençlerin 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında Türkiye'nin geleceği hakkında tercih yapacaklarını belirten Eroğlu, gençlerden halk oylaması günü sandığa gitmelerini, hür iradeleriyle oylarını kullanmalarını, tarihi bizzat yazmalarını ve bu gururu hayatları boyunca yüreklerinde taşımalarını istedi.

Bakan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Sizleri ülkenin karar mekanizmalarında da etkin olarak görmek istiyoruz. Hızlı karar alan ve hızlı icraat yapan bir Cumhurbaşkanlığı için, kanunları çıkarmada tek irade olacak bir Meclis için, vesayetçi yapıların tasfiye edildiği bir anayasa için, daha güçlü ve kalkınmış bir Türkiye için, 'seçiyorsak seçileceğiz' demek için 16 Nisan'da söz de karar da senin."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :