Bakan Dönmez: Kurulu gücümüzün yüzde 97,9’u yenilenebilir enerjiden

Bakan Dönmez: Kurulu gücümüzün yüzde 97,9’u yenilenebilir enerjiden

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, yılın ilk üç ayında devreye giren elektrik kurulu gücünün yüzde 97,9'unun yenilenebilir enerji kaynaklarından oluştuğunu açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Ocak-Şubat ve Mart ayında devreye giren elektrik kurulu gücünün yüzde 97,9'unun yenilenebilir enerji kaynaklarından oluştuğunu söyledi.

Bakan Dönmez, Türkiye'nin 2020'de yenilebilir enerjiye yaptığı yatırımlarla Avrupa'da 5. Dünyada 12. Sıraya yükseldiğini hatırlatarak 2021'de de enerji yatırımlarının tam gaz sürdüğünü belirtti.

Bakan Dönmez, Türkiye'nin Mart sonu elektrik kurulu gücünün 97 bin 70 megavata ulaştığını ifade ederek, söz konusu bu gücün 50 bin 790 megavatının yüzde 52,32'nin yenilenebilir kaynaklardan oluştuğunu aktardı.

Bakan Dönmez, Türkiye'nin yerli ve yenilebilir enerji kurulu güç toplamının 62 bin 125 megavata ulaşarak toplam kurulu gücünün yüzde 64'ünü oluşturduğunu kaydetti.

Bakan Dönmez, Türkiye'nin her geçen gün artan kurulu gücünde yenilenebilir enerji oranının yüzde 100'ü zorladığını belirterek, "İlk üç ayda devreye giren kurulu gücümüzün %97,9'u yenilenebilir enerji kaynaklarından oluştu" ifadesini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.