Bakan Avcı, turizmcilerle buluştu

Bakan Avcı, turizmcilerle buluştu

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı: - "Rusya'dan gelişlerde ciddi toparlanma var. 2015 Ocak ayında, ki bu Rus turizmi için ölü dönemdir, Rusya'dan gelen 51 bin turist vardı. 2016 kriziyle bu sayı 21 bine düştü. 2017 Ocak ayında sayı 42 bine yükseldi. Tam iki ka

İSTANBUL (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "Rusya'dan gelişlerde ciddi toparlanma var. 2015 Ocak ayında, ki bu Rus turizmi için ölü dönemdir, Rusya'dan gelen 51 bin turist vardı. 2016 kriziyle bu sayı 21 bine düştü. 2017 Ocak ayında sayı 42 bine yükseldi. Tam iki katına çıktı." dedi

Bakan Avcı, Kozyatağı'ndaki bir otelde AK Parti Kadıköy İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen toplantıda, turizmcilerle bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Avcı, 2016 yılının turizm bakımından sıkıntılı geçtiğini ancak krizin aşıldığını anlattı.

Bu noktada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in çabalarının katkısına değinen Avcı, "Turizm ve kültür açısından Rusya ile eskisinden de daha iyi olacağımızın sinyalleri var. Moskova'da bir araya geldiğimiz mevkidaşım Vladimir Medinski ile bir anlaşma imzaladık. 2019 yılını Rusya-Türkiye Kültür ve Turizm Yılı ilan ettik." diye konuştu.

Rusya'dan gelişlerde ciddi bir toparlanma olduğunu belirten Avcı, "2015 Ocak ayında, ki bu Rus turizmi için ölü dönemdir, Rusya'dan gelen 51 bin turist vardı. 2016 kriziyle bu sayı 21 bine düştü. 2017 Ocak ayında sayı 42 bine yükseldi. Tam iki katına çıktı. Şubatta da aynı şekilde artış var. Yaz için de rezervasyonlar var. Avrupa pazarında da Rusya ile kıyaslanmaz ama bir kıpırdanma var. Ancak gerek seçim yılı olması gerek ırkçı söylemler nedeniyle Avrupa pazarında sıkıntılar yaşıyoruz. Ancak İngiltere pazarında artışlar görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı, "deniz-kum-güneş" üzerinden pazarlama yapmanın yeterli olmadığını, sağlık, eğitim, kaplıca, doğal ve tarihi güzellikler üzerine de tanıtımlar ve pazarlamalar yapılması gerektiğini söyledi.

Bakan Avcı, toplantının basına kapalı bölümünde turizmcilerin sorunlarını dinleyerek, sorularını yanıtladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler