Bakan Albayrak, SOCAR yetkililerini kabul etti

Bakan Albayrak, SOCAR yetkililerini kabul etti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak:- "Doğrudan milleti hedef alan bu terör örgütüne (FETÖ) karşı tüm kamu kurumlarında olduğu gibi özel sektörde de gerekli adımlar atılmaktadır, Petkim'in Aliağa yerleşkesinde yapılan incelemeler de bu kapsamda atıl

ANKARA (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, doğrudan milleti hedef alan Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) karşı tüm kamu kurumlarında olduğu gibi özel sektörde de gerekli adımların atıldığını belirterek, "Petkim'in Aliağa yerleşkesinde yapılan incelemelerin de bu kapsamda atılan adımlardandır" ifadesini kullandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Albayrak, Azerbaycan devlet enerji şirketi SOCAR'ın Başkanı Rövnak Abdullayev ile SOCAR Türkiye ve Petkim Yönetim Kurulu Başkanı Vagıf Aliyev'i kabul etti.

Türkiye ile Azerbaycan arasında enerji alanındaki işbirliği konularının ele alındığı görüşmede, SOCAR'ın Türkiye'de devam eden yatırımları ve hedefleri değerlendirildi. Görüşmede 15 Temmuz darbe girişimi süreci ve sonrasında yaşanan gelişmeler de ele alındı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bakan Albayrak, SOCAR'ın, TANAP ve STAR Rafineri projelerinin, Türkiye'deki doğrudan yatırımlar arasında katma değer, ihracat, istihdam ve ileri teknoloji konusunda ayrı bir yere sahip olduğunu bildirdi. Albayrak, güçlü işbirliği ve Türk ekonomisine yaptığı katkılar nedeniyle SOCAR'a desteklerinin devam edeceğini vurguladı.

Kardeş ülke Azerbaycan'ın enerji şirketi SOCAR'ın Türkiye'deki yatırımlarının yanı sıra, yaşanan tüm süreçlerde Türk milletinin yanında yer almasından duyduğu memnuniyete dikkati çeken Albayrak, "18 milyar dolarlık yatırımı ile Türkiye'deki en önemli yatırımcılardan biri olan SOCAR'ın yaşanılan süreçte yanımızda olduklarını, Türk milletine ve ekonomisine güvendiklerini görmek bizim için oldukça önemliydi. TANAP gibi ortak stratejik projelerimiz, Türkiye'nin diğer projeleri gibi, akamete uğramadan, öngördüğümüz zaman ve bütçe planlaması içerisinde devam ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

- "Özel sektörün de içine maalesef sızdılar"

Albayrak, SOCAR'ın önemli yatırımlarından Petkim'de FETÖ'ye karşı yapılan operasyonlara değinerek, şunları kaydetti:

"Her yapının içine sızdıkları gibi özel sektörün de içine maalesef sızdılar. Doğrudan milleti hedef alan bu terör örgütüne karşı tüm kamu kurumlarında olduğu gibi özel sektörde de gerekli adımlar atılmaktadır, tedbirler alınmaktadır. Petkim'in Aliağa yerleşkesinde yapılan incelemeler de bu kapsamda atılan adımlardandır. Doğrudan SOCAR ile bir ilgisi olmadığı gibi, buradaki yetkililer de güvenlik güçlerimizle işbirliği içinde olmuşlardır."

Albayrak, Azeri yetkililere FETÖ'ye karşı hassasiyetlerinden ötürü de teşekkür etti. Görüşmede işbirliğinin bu alanda da güçlü bir şekilde devam etmesi noktasında mutabık kalındığı belirtildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :