Bakan Albayrak, BOTAŞ Marmara Ereğlisi LNG Terminali'ni ziyaret etti

Bakan Albayrak, BOTAŞ Marmara Ereğlisi LNG Terminali'ni ziyaret etti

TEKİRDAĞ (AA) - Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) Marmara Ereğlisi LNG Terminali'ni ziyaret...

TEKİRDAĞ (AA) - Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) Marmara Ereğlisi LNG Terminali'ni ziyaret etti.

BOTAŞ Genel Müdür Vekili Mehmet Konuk, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez ve BOTAŞ Marmara Ereğlisi LNG Terminali İşletme Müdür Vekili Nigar Aygün ile BOTAŞ'ın Marmara Ereğlisi LNG Terminali'ni gezen Albayrak, burada yetkililerden tesis ve üretim miktarı hakkında bilgi aldı.

Türkiye'nin 2 LNG terminalinden biri olan BOTAŞ Marmara Ereğlisi LNG Terminali, 1994 yılında devreye girdi.

Söz konusu terminalde LNG gemilerinin boşaltılması, LNG depolanması, LNG gazlaştırarak ana iletim hattına sevk edilmesi ve kara tankerine LNG yükleme işlemleri gerçekleştiriliyor.

Terminalde 125 bin metreküplük bir geminin LNG boşaltması 12 saat sürüyor. Boşaltma esnasında gazın kalitesi her 4 dakikada bir ölçülüyor.

Buna göre 12 saat boyunca toplamda 180 ölçüm yapılıyor.

125 bin metreküplük bir gemi 4 gün içinde gazlaştırılarak ana hatlara gönderilebiliyor.

Yıllık 6 milyar metreküp doğalgaz sevkiyat kapasitesine sahip olan terminal, Türkiye'nin hali hazırda doğalgaz tüketiminin yaklaşık yüzde 12'sini karşılıyor.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :