Bahçeli'nin seçim barajıyla ilgili sözleri

Bahçeli'nin seçim barajıyla ilgili sözleri

HDP Grup Başkanvekili Yıldırım:"Bizim ilkesel tutumumuz, seçim barajını yüzde 5,7,8 gibi kendisi için istemek değil, barajın hiç olmamasıdır"- "Bizim seçim barajına yaklaşımımız ilkesel bir tutumun gereğidir. Bunu hiçbir zaman kendimiz için istemedik. Bug

TBMM (AA) - ALPER ATALAY - HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin seçim barajının düşürülmesine yönelik sözleriyle ilgili, "Bizim ilkesel tutumumuz, seçim barajını yüzde 5,7,8 gibi kendisi için istemek değil, barajın hiç olmamasıdır." dedi.

Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, HDP'nin seçim barajına ilişkin yaklaşımının ilkesel bir tutumun gereği olduğunu belirtti. Bunu hiçbir zaman kendileri için istemediklerini aktaran Yıldırım, bugün de kendileri için böyle bir taleplerinin olmadığını söyledi.

Seçim barajının antidemokratik olduğunu ve katılımcılığı engellediğini ifade eden Yıldırım, "Siyasette geniş tabanlı katılımcılığın bulunması önemlidir. Bizim ilkesel tutumumuz, seçim barajını yüzde 5,7,8 gibi kendisi için istemek değil, barajın hiç olmamasıdır. Olacaksa bile yüzde 1 gibi sembolik bir rakam olmasıdır. Biz baraj sorunu yaşayan bir parti değiliz." diye konuştu.

Ahmet Yıldırım, anketlerde MHP'nin baraj altı gösterilmesinden sonra konunun gündeme getirilmesini "hazin bir durum" olarak nitelendirdi. "Kendisi için istiyor olma hali, ülke demokrasisi açısından doğru bir tutum değildir." diyen Yıldırım, "Biz, MHP dahil bütün partilerin Mecliste temsiliyetinden yanayız. MHP gerçekten baraj altında kalacaksa baraj düşürülmelidir. Her partinin Mecliste olmasından yanayız." değerlendirmesini yaptı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :