Bahçeli'nin seçim barajıyla ilgili sözleri

Bahçeli'nin seçim barajıyla ilgili sözleri

CHP Grup Başkanvekili Özel: -"CHP, oyu yüzde 25 iken de seçim öncesinde oy oranı barajın üç katı kadar görünürken de hiçbir zaman seçim barajını savunmadı" -"Eskinin koyu baraj savunucuları bugün kendileri barajın altına düştüklerinde 'Bu baraj ağır geliy

TBMM (AA) - SEVAL GÜLER - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin seçim barajının düşürülmesine yönelik sözlerini, "CHP, oyu yüzde 25 iken de seçim öncesinde oy oranı barajın üç katı kadar görünürken de hiçbir zaman seçim barajını savunmadı. Eskinin koyu baraj savunucuları bugün kendileri barajın altına düştüklerinde 'Bu baraj ağır geliyor' diyor." şeklinde değerlendirdi.

Özel, AA muhabirine, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin seçim barajına ilişkin açıklamada bulundu.

Bahçeli'nin, "Yüzde 10 seçim barajı çok ağır bir baraj" ifadesini hatırlatan Özel, "Ne zamandır ağırdır? MHP yüzde 10'un altına düştükten sonra mı ağırdır?" diye sordu.

CHP'nin seçim barajına ilişkin görüşünün her zaman aynı olduğuna işaret eden Özel, şöyle devam etti:

"CHP, oyu yüzde 25 iken de seçim öncesinde oy oranı barajın üç katı kadar görünürken de hiçbir zaman seçim barajını savunmadı. Eskinin koyu baraj savunucuları bugün kendileri barajın altına düştüklerinde 'Bu baraj ağır geliyor' diyor. Türkiye'de tüm yurttaşlar eşittir ve herkesin oyu aynı kıymette. Birilerinin oyu boşa giderken, 'Boşa gitsin, baraj altında kalsın, temsil edilemesin ama bana verilen oylar temsil edilsin, ben barajın altına düşünce baraj olmasın' ifadeleri gerçekten çelişki. Siyaset bu kadar tutarsızlığı, çelişkiyi kaldırmaz."

-"Oyunun 8 mi 6 mı olduğunu kestiremediğindendir"

CHP'nin dün olduğu gibi bugün de baraja karşı olduğunu belirten Özel, buna ilişkin kanun teklifleri verdiklerini anımsattı.

Özel, "Biz bugün MHP baraj sorunu yaşıyor diye, baraj yüzde 10'da kalsın demeyiz. Sayın Bahçeli '7 mi olsun, 5 mi olsun' demiş. Oyunun, 8 mi 6 mı olduğunu kestiremediğindendir." ifadesini kullandı.

MHP'nin 7 Haziran milletvekili genel seçimlerindeki milletvekili sayısının 1 Kasım seçimlerinde düştüğüne vurgu yapan Özel, bazı kaygıları duymalarının normal olduğunu söyledi.

-"Uyum yasalarının gelmesi çok yakındır"

CHP'nin seçim barajını siyasi rekabette bir araç olarak asla kullanmadığını savunan Özel, şu görüşlere yer verdi:

"Bence zaman tutarsızlık, çelişki değil, MHP ve Devlet Bahçeli için öz eleştiri zamanıdır. Biz bir barajla bir rakipten kurtulmayı asla düşünmeyiz. O yüzden bize kalırsa baraj sıfır olsun, bir olsun. Biz her zaman yüzde 1 oy alan parti de Mecliste temsil edilebilsin istedik. Bu sözümüzün arkasındayız."

Özel, Bahçeli'nin sözlerinin zamanlamasının da önemli olduğuna dikkati çekerek, "Zamanlaması işaret fişeği gibidir. 'Ne zaman anayasa değişikliğine uygun uyum yasaları Meclise gelecek' diye merak edenler görsün, madem ki Devlet Bahçeli bu bahsi açmıştır, uyum yasalarının gelmesi çok yakındır." dedi

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :