Bağımsız Isparta Milletvekili Okutan:

Bağımsız Isparta Milletvekili Okutan:

"İçtüzük değişikliği, Türkiye'de muhalefetin nefessiz bırakılmasının ve demokrasimizin tepetaklak aşağı doğru gitmesinin açık bir göstergesidir"

TBMM (AA) - Bağımsız Isparta Milletvekili Nuri Okutan, İçtüzük değişikliğinin, Türkiye'de muhalefetin nefessiz bırakılmasının ve demokrasinin tepetaklak aşağı doğru gitmesinin açık bir göstergesi olduğunu öne sürdü.

Okutan, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, İçtüzük değişikliğinin temel amacının "muhalefetin sesini kısmak" olduğunu savundu.

"Bu husus parti devleti olmanın, tek adam rejiminin tabii bir sonucudur." ifadesini kullanan Okutan, muhalefet partilerinin seslerinin kısılmasının parlamentoyu zayıflatacağını bildirdi.

Muhalefetin sesinin kısılmasının "otoriter ve baskıcı her idarenin istek ve arzusu olduğunu" aktaran Okutan, şöyle devam etti:

"İçtüzük değişikliği Türkiye'de muhalefetin nefessiz bırakılmasının ve demokrasimizin tepetaklak aşağı doğru gitmesinin açık bir göstergesidir. Şimdiden uyarıyoruz. Hiçbir parti ilanihaye iktidarda kalamaz. Her iktidarın bir gün muhalefete düşmesi, kaçınılması mümkün olmayan bir akıbettir. Gelin yarın çok şikayetçi olacağınız bir düzenlemeyi, bugün kendi elinizle yapmayın. Bugün buradan ilan ediyoruz. Bizim milletimize bir sözümüz var. Şaibeli referandumla meşruiyetten yoksun olan anayasa değişikliğini ve şimdiki antidemokratik TBMM İçtüzük değişikliğini kaldırıp atacağız. Hukuku, demokrasiyi ve özgürlükleri eksene alan yeni bir anayasa ile muhalefetin haklarını garanti altına alan bir TBMM İçtüzüğü yapacağız.

TBMM İçtüzük değişikliğinde bizi asıl üzen MHP'nin ve Sayın Genel Başkanı'nın tavrıdır. Sayın Bahçeli AK Parti'nin zulmünü artıracak imkanları ve fırsatları onlara cömertçe sunuyor. Hem de kavli dua ile değil fiili olarak. Üstelik tüm siyasi geleceğini bitirme pahasına. İnsan düşünmeden edemiyor. Acaba Sayın Bahçeli, AK Parti'nin zulmünü tırmandırıp ilahi gazabı harekete geçirmeye mi çalışıyor?"

Okutan, Merve Kavakçı'nın büyükelçi atanmasıyla ilgili bir soru üzerine, "Bu tür kamu görevleri ciddi birikime ihtiyaç olan mesleklerdir. Liyakat buralarda esas alınmalı. Devlet tecrübesi olan arkadaşların bu makamlara getirilmesi uygun olacaktır." yanıtını verdi.

Okutan, CHP'nin Genel Kurulu terk etmeme eylemiyle ilgili olarak da şunları kaydetti:

"Başarılar diliyorum. Muhalefetin artık basında sesini duyurma imkanı zor. Geriye ancak bu tür eylemlerle sesini duyurma yöntemi kalıyor. CHP de bu yöntemi kullanıyor."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :