Bağımsız Ankara Milletvekili Nazlıaka:

Bağımsız Ankara Milletvekili Nazlıaka:

"Anıtkabir'deki çocuk parkı ya kalkacak ya kalkacak. Biz o parkın orada olmasını kabul etmiyoruz"

TBMM (AA) - Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, "Anıtkabir'deki çocuk parkı oradan ya kalkacak ya kalkacak. Biz o parkın orada olmasını kabul etmiyoruz." dedi.

Nazlıaka, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, toplantıya Anıtkabir'den geldiğini ve basında da yer alan çocuk parkını gözleriyle gördüğünü ifade etti.

Anıtkabir'e çocuk parkı yapmanın, o mekanın ruhuyla, dokusuyla uyumlandırılamayacağını savunan Nazlıaka, Atatürk'ün çocuk sevgisinin herkes tarafından bilindiğini vurguladı.

"Ancak burada öyle görünüyor ki çocuklar alet edilerek bir değiştirme ve dönüştürme projesi geçekleştiriliyor." diyen Nazlıaka, Anıtkabir'e herhangi bir sembolle girilemeyeceğini, ancak parkı yapan firmanın logosu ve tabelasıyla da karşılaştırdıklarını söyledi.

Parkın nisan ayından beri orada olduğunu anladıklarını aktaran Nazlıaka, "Bir anıtın, bir saygı mekanının içerisinde çocuk parkının ne işi var?" diye sordu.

Nazlıaka, mekanların ruhu ve öğreticiliği olduğunu, yapılanı iyi niyetli bir hareket olarak görmediğini belirterek, "Aşama aşama başlatılan bir dönüştürme sürecinin olduğu endişesini taşıyoruz. O park oradan ya kalkacak ya kalkacak. Biz o parkın orada olmasını kabul etmiyoruz. Her türlü başvuruyu yapacağız." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :