BAE'de normalleşme tam gaz! İsrail İçişleri Bakanı Ayelet Shaked Abu Dabi'de

BAE'de normalleşme tam gaz! İsrail İçişleri Bakanı Ayelet Shaked Abu Dabi'de

Birleşik Arap Emirlikleri İçişleri Bakanı Seyf bin Zayid Al Nahyan, başkent Abu Dabi'de İsrailli mevkidaşı Ayelet Shaked ile görüştü

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) İçişleri Bakanı Seyf bin Zayid Al Nahyan, başkent Abu Dabi'de İsrailli mevkidaşı Ayelet Shaked ile bir araya geldi. Görüşmede, özellikle güvenlik alanlarında olmak üzere ortak öneme sahip konuların ve bu alanlarda iki ülke arasındaki işbirliğini geliştirmenin yollarının ele alındığı açıklandı.

Dünden bu yana BAE'ye resmi ziyarette bulunan Shaked, Tel Aviv ile Abu Dabi arasında vizesiz seyahatin 10 Ekim Pazar gününden itibaren başlayacağını duyurmuştu. İsrail ve BAE geçtiğimiz ocak ayında vize muafiyeti anlaşması imzalamış ancak BAE, korona virüs pandemisi nedeniyle kısa süre sonra askıya almıştı.

İsrail ile BAE arasında eski ABD Başkanı Donald Trump'ın arabuluculuğunda 15 Eylül 2020'de Beyaz Saray'da düzenlenen törenle ilişkileri normalleştirme anlaşması imzalanmıştı.

aaa.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.