Babası kanserden ölen çocuğa doğum günü sürprizi

Babası kanserden ölen çocuğa doğum günü sürprizi

Sakarya'da KANSERDER üyeleri, 5 yıl önce babasını gırtlak kanserinden kaybeden Yusuf'un doğum gününü kutladı- KANSERDER Başkanı Akar:- "Güzellikler paylaştıkça çoğalır, acılar paylaştıkça azalır. Biz bu düşünceyle yol alıyoruz. Bugün de bunlardan birini b

SAKARYA (AA) - Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde, Kanser Haftası dolayısıyla 5 yıl önce babasını gırtlak kanserinden kaybeden Yusuf Altan'a doğum günü sürprizi yapıldı.

Lösemi ve Kanser Hastaları Sağlık Eğitim Derneği (KANSERDER) üyeleri, 5 yıl önce gırtlak kanseri yüzünden babasını kaybeden 5. sınıf öğrencisi Yusuf'u (11) mutlu etmek için doğum günü sürprizi yapmaya karar verdi.

Çeşitli kuruluşların ve üniversite öğrencilerinin de desteğiyle dernek binasında etkinlik gerçekleştiren üyeler, müzik ve pastalar eşliğinde Yusuf'un doğum gününü kutladı.

Üzerinde kendi resminin bulunduğu pastayı kesen Yusuf, aldığı çeşitli hediyelerle mutlu oldu. Yusuf, etkinlikte Sakarya Üniversitesi (SAÜ) öğrencisi abla ve ağabeylerine desteklerinden ötürü madalya taktı.

- "Acılar paylaştıkça azalır"

KANSERDER Başkanı Nihal Akar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kanser Haftası'nda üyeler, gönül dostları ve gençlerle Yusuf'u sevindirmek istediklerini söyledi.

Kanser hastasının yaşadıklarının yanı sıra ailelerde de üzüntü ve sıkıntı olduğunu belirten Akar, "Küçük oğlumuz da babayı kaybetti. Onun da üzüntüleri, tabii ki travmaları var. Doğum gününü böyle sürprizle yapalım dedik. Güzellikler paylaştıkça çoğalır, acılar paylaştıkça azalır. Biz bu düşünceyle yol alıyoruz. Bugün de bunlardan birini burada yaşıyoruz. Çok mutluyuz." diye konuştu.

Akar, kanser hastalarına ve yakınlarına biraz daha hassasiyet gösterilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Acıyarak gibi değil, ölecek gibi de değil fakat arkadaşça, dostça, beraber hareket edelim. Ne kadar çok ele ele verirsek kanseri o kadar çok yenebiliriz. 'Erken teşhis hayat kurtarır.' diyoruz ama kansere yakalandıktan sonra da destek olmak, sevgimizi ve dostluğumuzu vermek de hayata bağlar. Kanser hastaları yalnız değilsiniz, bizler varız. Tüm gönül dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun. Hüzünleri mutluluğa çevirmek için buradayız. Kansere karşı el ele, haydi Türkiye." ifadelerini kullandı.

Özel bir okulda öğrenim gören 5. sınıf öğrencisi Yusuf Altan da ağabeylerinin, ablalarının kendisi için çok büyük emek verdiğini, kendisini çok mutlu ettiğini dile getirerek, desteklerinden ötürü herkese teşekkür etti.

KANSERDER Başkanı Akar, etkinlikte kuruldukları günden bugüne kadar kendilerine destek olan İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü, Sakarya Afet Bilinçlendirme ve Afete Hazırlama Derneği, Sakarya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği, Sakarya Motosikletçiler Spor Kulübü, ADAWOS Sakarya Vosvos Grubu, diğer kuruluşlar, esnaf ve üniversite öğrencilerine plaket takdim etti.

- Kanser hastaları için saçını bağışladı

Öte yandan etkinliğe katılan Adapazarı İmam Hatip Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Berra Serbest (12) de lösemili çocuklar için uzun süre baktığı saçlarını kestirerek onlara peruk yapılması için bağışladı.

Kestirdiği saçlarını Akar'a teslim eden Serbest, kardeşlerine moral olması amacıyla böyle bir şey yaptığını belirterek, "Bir daha ki sefere daha fazla uzatıp daha çok bağış yapmak istiyorum." dedi.

Akar da anlamlı desteğinden ötürü minik öğrenciye çok teşekkür etti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :