Baba kızına, anne oğluna hayat verdi

Baba kızına, anne oğluna hayat verdi

Antalya'da böbrek hastası Saadet ile Mehmet Gök kardeşler, anne ve babalarından aynı gün yapılan nakille sağlığına kavuştu

ANTALYA (AA) - Antalya'da böbrek hastası kardeşlerden Saadet Gök babasından, Mehmet Gök ise annesinden yapılan nakille yeniden hayata tutundu.

Kahramanmaraş'ta oturan Hasan (37) ve Sultan Gök (30) çiftinin 12 yaşındaki kızları Saadet'in, 8 yıl önce ayaklarındaki şişlik nedeniyle gittikleri hastanede, böbrek hastası olduğu belirlendi.

Bir süre ilaç tedavisi uygulanan Saadet'in böbrekleri, 4 yıl önce işlevini göremez hale geldi. Diyalize girmeye başlayan Saadet'e böbrek nakli yapılmasına karar verildi. Nakil için gönüllü anne ve babanın dokusunun uyumlu olduğunun belirlenmesine karşın, kızın yaşının küçük olması nedeniyle operasyon ertelendi.

Kızlarının nakil için bir süre daha beklemesi gerektiğine üzülen aile, aradan geçen 4 yılın ardından 7 yaşındaki oğulları Mehmet'in de böbrek yetmezliği çekmeye başladığını öğrendi. Aile, çocuklarının tedavisi için Antalya'ya geldi.

Medical Park Antalya Organ Nakli Merkezindeki tetkiklerin ardından, iki çocuğa aynı anda annesi ve babasından nakil yapılmasına karar verildi.

Babadan alınan böbrek Saadet, anneden alınan böbrek ise Mehmet Gök'e nakledildi. Başarılı geçen ameliyatların ardından iki kardeş sağlığına kavuştu.

Hastaneden taburcu edilen kardeşlerin ameliyatını gerçekleştiren Prof. Dr. Alper Demirbaş, Saadet ile Mehmet Gök'ün sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.

Oğluna böbreğiyle ikinci kez hayat veren anne Sultan Gök, çocukları sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu vurguladı.

İki çocuğunun da böbrek hastası olmasının kendilerini çok üzdüğünü kaydeden Gök, "Kızım haftada 3 gün diyalize giriyordu. Hastalıklarını ilk öğrendiğimiz andan itibaren böbreklerimizi vermek istedik ama gittiğimiz hastanelerde riskli olduğu için nakil yapılmadı. Doktorlarımız ve biz riskleri göze aldık, nakil yapıldı. Her şey yolunda gitti ve hepimiz sağlıklıyız." ifadelerini kullandı.

Ortaokul 7. sınıf öğrencisi Saadet Gök ise okulu ve arkadaşlarına sağlıklı şekilde kavuşacağı için mutlu olduğunu bildirdi.

Gök, anne ve babasını çok sevdiğini, kendisinden daha fazla kardeşi sağlığına kavuştuğu için sevindiğini belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :