Baba ile kızı sıra arkadaşı oldu

Baba ile kızı sıra arkadaşı oldu

Yozgat Bozok Üniversitesi'nde İlahiyat Fakültesine Kabul Edilen Baba ve Kız, Eğitim Serüvenlerini Birlikte Yaşıyorlar

Baba ve Kız, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) Aynı Üniversiteyi Kazandı

Yozgat'ta yaşayan 47 yaşındaki Mehmet Solmaz ve 20 yaşındaki kızı Ebrar Sena Solmaz, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile aynı üniversiteyi ve bölümü kazanarak birlikte öğrenim görmeye başladılar. Ankara'da yaşayan baba ve kız, aynı okulda sınava girdiler ve Yozgat Bozok Üniversitesi Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi'nde yerleştiler. Baba ve kız, internet üzerinden üniversite kayıtlarını tamamlayarak eğitimlerine başladılar. Her akşam birlikte okula giden ve sınıfta aynı sırayı paylaşan bu neşeli çift, ders aralarında birlikte vakit geçirip, birlikte çalışarak birlikte mezun olmayı hedefliyorlar.

Baba ile kızı sıra arkadaşı oldu

Baba Mehmet Solmaz ve Kızı, Yozgat Bozok Üniversitesi Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi'nde Aynı Sırayı Paylaşıyor

Ebrar Sena Solmaz, babasıyla birlikte sınavlara hazırlandıklarını ve aynı bölümü kazanmanın harika bir his olduğunu belirtti. "İnşallah birlikte mezun olup kep atarız. Mezun olduktan sonra üniversitemde akademisyen olarak kalmayı düşünüyorum" dedi. Baba Mehmet Solmaz ise, "Kızım hafızlık eğitimini tamamladıktan sonra YKS'ye beraber girmemiz konusunda bana telkinde bulundu. Derslere beraber çalıştığımız zamanlarımız olmuştu ve YKS'ye girdik ikimiz de belirli puanlar aldık. Bunun tarif edilemeyecek bir mutluluğu var. Rabbim bize bunu nasip eyledi, biz de üniversite eğitimimizi tamamlayıp ülkemiz adına, geleceğimiz adına güzel faaliyetlerde bulunmak için böyle bir fırsatı değerlendirdik" şeklinde konuştu.

Baba ile kızı sıra arkadaşı oldu

Eğitimde Yaşın Bir Önemi Olmadığını Kanıtlıyorlar

Yozgat Bozok Üniversitesi Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulkadir Dündar da baba ve kızı tebrik ederek, "Eğitimin yaşı olmaz, baba ve kız özellikle babamız bize bunu ispatladı. İnşallah birlikte de onları donanımlı bir şekilde mezun etme gayreti içinde olacağız. Biz dekanlık olarak her öğrencimizin yanındayız ve onlar için varız" dedi.

Baba ile kızı sıra arkadaşı oldu

Baba ve kızın sınıf arkadaşları da, onlarla aynı ortamda olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, baba Mehmet Solmaz'ın azmi ve başarısının kendilerine örnek olduğunu söyledi.

Baba ile kızı sıra arkadaşı oldu

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.