Azerbaycan'da Nevruz kutlamaları

Azerbaycan'da Nevruz kutlamaları

Bakü'deki Türk kurumları Nevruz kutlamaları düzenledi

BAKÜ (AA) - Azerbaycan'da faaliyet gösteren Türk kurumları, Nevruz Bayramı kutlamaları çerçevesinde beş farklı ilde etkinlik düzenledi.

Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği, TİKA Bakü Program Koordinatörlüğü ve Yunus Emre Enstitüsü Bakü Türk Kültür Merkezinin ortaklaşa düzenlediği etkinlikler kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığının görevlendirdiği Halk Dansları Topluluğu, 19-22 Mart arasında Gence, Tovuz, Şeki, Bakü ve Nahçıvan'da sahne aldı.

Bazı illerde konser salonlarında bazılarında ise açık havada Gaziantep, Aydın, Bolu, Artvin, Mardin ve Trabzon yörelerine ait halk danslarının sergilendiği etkinliklere Azerbaycanlılar büyük ilgi gösterdi. Bakü'de Haydar Aliyev Sarayı'nda düzenlenen gösteriyi bin 500'den fazla davetli izledi.

Etkinliklerde tezhip sanatçısı Memnune Birkan, tel kırma sanatçısı Hülya Köseoğlu, hat sanatçısı Aydın Köse ile Azerbaycanlı ebru sanatçısı Zaur Orucov eserlerini sergiledi.

Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavi Murat Karaçanta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Azerbaycanlıların etkinliklere büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

Gittikleri 5 ilde de salon ve alanların tam dolduğunu belirten Karaçanta, Kültür ve Turizm Bakanlığının ve Bakü'deki Türk kurumlarının Azerbaycan'daki kültürel etkinliklere katkı sağlamaya devam edeceğini belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :