Azerbaycan-Rusya Karma Ekonomi Komisyonu toplantısı

Azerbaycan-Rusya Karma Ekonomi Komisyonu toplantısı

Cumhurbaşkanı Aliyev, toplantıya katılmak üzere Bakü'de bulunan Rusya Başbakan Yardımcısı Rogozin'i kabul etti

BAKÜ (AA) - Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan-Rusya Karma Ekonomi Komisyonu toplantısına katılmak üzere Bakü'de bulunan, Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitri Rogozin ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Aliyev, Azerbaycan-Rusya ilişkilerinin daima yüksek düzeyde olduğunu, dostluk ve karşılıklı anlaşma ilkeleri ile nitelendirildiğini belirtti.

Azerbaycan ve Rusya arasındaki siyasi, ekonomi, ticaret ve enerji alanındaki ilişkilerin başarıyla geliştiğini ifade eden Aliyev, bugün gerçekleştirilen Hükümetlerarası Karma Ekonomi Komisyonu toplantısında, yapıcı ve olumlu müzakerelerin yapıldığını kaydetti.

Aliyev, Rusya ile ilişkileri daha da güçlendirmek istediklerini vurgulayarak, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in son üç yılda üç kez Azerbaycan'ı ziyaret etmesinin ilişkilerin yüksek düzeyde olduğunu gösterdiğini bildirdi.

Karma Ekonomi Komisyonu toplantılarının önemine değinen Rogozin ise komisyonun ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesinin yanında bu konuların acil çözümünde rol üstlenen bir birime dönüştüğü ifade etti.

Rogozin, Rusya-Azerbaycan ilişkilerinin artık yeni yönleri kapsayarak, yüksek teknolojiler alanında da iş birliği için yeni kapılar açtığını belirtti.

- Azerbaycan-Rusya Karma Ekonomi Komisyonu toplantısı

Azerbaycan Devlet Haber Ajansı'nın (AZERTAC) haberine göre, Azerbaycan-Rusya Karma Ekonomi Komisyonu, Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Yakup Eyyubov, ile Rus mevkidaşı Rogozin eşbaşkanlığında toplandı.

Eyyubov, iki ülke arasında çok iyi ilişkilerin olduğuna dikkat çekerek, Rusyanın bölgede ekonomik ilişkiler ve güvenlik konularında önemli rol üstlendiğini kaydetti.

İki ülke arasındaki ticaret hacminin geliştirilmesi için büyük potansiyel bulunduğunu anlatan Eyyubov, Azerbaycan ve Rusya arasındaki ortak projelerin sayının artırılması gerektiğini vurguladı.

Eyyubov, Azerbaycan'ın Rus ekonomisine 1 milyar, Rusya'nın ise Azerbaycan ekonomisine 3 milyar dolar yatırım yaptığını bildirdi.

Rogozin ise ülkesinin Azerbaycan'ın başlıca ticari ortaklarından biri olduğunu anımsatarak, "Rusya, Azerbaycan'ın ticaret hacminde Türkiye ve İtalya'dan sonra 3. sırada." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler