Aydınlar Ocağı’nda yönetim yenilendi

Aydınlar Ocağı’nda yönetim yenilendi

Konya Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, “Türklerin Mirası” adlı 17 ciltlik dev eserle birlikte “İhtiyarlar Taburu” adlı film çekileceği müjdesini verdi.

 

Konya Aydınlar Ocağı’nın Öncü Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen kongresinde, yönetim kurulu yenilendi. Divan Heyeti Başkanlığını eski Konya Milletvekili Musa Erarıcı’nın yaptığı ve Mustafa Celepçi ile Sait Karagül’ün divan heyetinde yer aldığı kongrede Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunu okuyan Konya Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, 23 Ocak 2016 tarihinde yapılan olağan genel kurulunda kendilerine yüklendiği üç yıllık mes’uliyeti imkânlar dahilinde ve heyecanları nispetinde gayret ettiğini belirterek “Konya Aydınlar Ocağı olarak son 3 yıl içerisinde, yerel basınımızda hak ettiği yeri bulan, dinî, millî, tarihî, edebî ve harsî konferans ve sohbetler, tarihi şahsiyetlerimizi anma ve Türk kültürüne emeği geçenlere şükran geceleri, müzik, film ve belgesel sunumları, Tv programları, radyo konuşmaları, geziler ve basın bildirileri olmak üzere takriben 600 civarında etkinliğe imza attığımız gibi, ayrıca 180 derneğin katılımı ile gerçekleşen KST Platformu’nun da istişarî faaliyetlerine katıldık. Konya Aydınlar Ocağı’nın teklifi ile Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (KSTKP)’nun 2018 yılında başlamak üzere “Mehmet Âkif İhtifalleri” yapma kararı almıştır. Bu kararın Kültür Bakanlığı himayesinde ülke genelinde yapılması için çalışmalara başlanmıştır” dedi.

“İHTİYARLAR TABURU” FİLMİ ÇEKİLECEK

Dr. Güçlü, geçen dönemlerde Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yapılan “Büyük Selçuklu Mirası”, Kervan Belgeseli”nin yanı sıra önümüzdeki dönemlerde “Türklerin Mirası” adlı 17 ciltlik dev eserle birlikte Fatih Sezgin Anadolu Drama Sanatları firması ile “İhtiyarlar Taburu” adlı bir film çekilmesi kararı alarak gerekli faaliyetlere başlandığı müjdesini de verdi.

Divan Başkanı Musa Erarıcı, Prof. Dr. Caner Arabacı, Ahmet Akalın, Prof. Dr. Mevlüt Mülayim, Konya Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürü Bekir Şahin ve Prof. Dr. Abdullah Öksüz; dilek ve temenniler bölümünde söz alarak yeni seçilen yönetim kurulundan ocağın bir binası olması, fakir üniversite öğrencilerine burs yardımı yapılması, ocak faaliyetlerinin sosyal medyada daha kalıcı olması ve geniş kitlelere ulaştırılması için kamera alınması gibi teklif ve öneri sundular.

 

70 üyeden oluşan Konya Aydınlar Ocağı’nın daha sonra görev dağılımı yapacak olan Yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: 

ASİL ÜYELER

Dr. Mustafa Güçlü

Mustafa Sinan Ümit

Mustafa Balkan

Hasan Özücan

Mehmet Altuntaş

Ahmet Kuş

Dr. Ersin Bulun

 

YEDEK ÜYELER

Dr. Öğretim Üyesi Zekeriya Şimşir

Önder Volkan Erikçi

İbrahim Dıvarcı

Ahmet Akalın

Mehmet Sadık Oturanç

Celalettin Kara

Mustafa Durdu

 

DENETLEME KURULU

Av. Ahmet Güney

Av. Abdürrahim Küçük

Bekir Şahin

 

ASİL ÜYELER

Muzaffer Tulukcu

Kâzım Öztürk

Saffet Yurtsever

Yedek Üyeler

 

İLİM-İSTİŞARE KURULU

Av. Mehmet Ali Uz

Musa Erarıcı

Abdullah Akçay

Mehmet Emin Mıhoğlu

Mehmet Gökçe

Ali Naltekin

Dr. Halil Öztürk

Prof. Dr. Caner Arabacı

Prof. Dr. Mevlüt Mülayim

Dr. Öğretim Üyesi Hacı Ahmet Şimşek

aydinlar-ocagi-yenilendi-(1).jpg

Etiketler :