Avrupa ve Türkiye'de Göç Ağı Projesi

Avrupa ve Türkiye'de Göç Ağı Projesi

Avrupa ve Türkiye'de Göç Ağı Partner Proje Koordinatörü Hıdır:- "Mültecilerle ilgili konular çok boyutlu ele alınmalıdır. Bu insanlar buraya ya da gidecekleri ülkeye keyfi olarak gelmiyor. Bir savaş halinden kaçtıkları ve yerlerinden edidikleri için geliy

EDİRNE (AA) - Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından finanse edilen Avrupa ve Türkiye'de Göç Ağı Projesi kapsamında, sahadan izlenim ve deneyim paylaşım çalıştayı ve proje bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Sivil Toplum Diyaloğu - Avrupa ve Türkiye'de Göç Ağı Partner Proje Koordinatörü Naz Hıdır, Devecihan Kültür Merkezindeki toplantının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin, Yunanistan ve Türkiye'deki sivil toplum kuruluşlarının göçmenlerle ilgili aralarında bir iş birliği kurmayı amaçladığını söyledi.

Proje kapsamında İstanbul, Edirne, Gaziantep ve Şanlıurfa'da proje toplantıları düzenlediklerini anlatan Hıdır, "Kent mültecilerini koruma projesi kapsamında Edirne, Kırklareli ve Türkiye'nin çeşitli illerinde proje ofislerimiz var. Proje kapsamında ofislerdeki arkadaşlarımız mültecilerin durumlarına ilişkin çalışma yürütüyorlar. Bu süreci yakından takip ederek gerekli raporlamaları yapıyorlar." diye konuştu.

Mültecilerin göç yolu boyunca çeşitli sıkıntılarla karşılaştığını dile getiren Hıdır, şunları kaydetti:

"Mültecilerle ilgili konular çok boyutlu ele alınmalıdır. Bu insanlar buraya ya da gidecekleri ülkeye keyfi olarak gelmiyor. Bir savaş halinden kaçtıkları ve yerlerinden edildikleri için geliyorlar. Türkiye'ye canlarını kurtarmış olmak için geliyorlar ama burada karşılaştıkları sorunlar nedeniyle de birçok insan buradan üçüncü ülkeye geçmek için yasa dışı yola başvuruyor. Bu süreçte televizyonlarda da gördüğümüz gibi birçok sorunla karşılaşıyoruz. Yasa dışı geçişlerin ne kadar tehlikeli olduğunu onlara anlatıyoruz. Burada yaşam koşullarının iyileştirilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Burada kaldıkları süre boyunca yaşam koşullarının iyileştirilmesi için de elimizden gelen katkıyı sağlamaya çalışıyoruz. Çocukların ve kadınların güvenli alanlarda yaşaması için projeler yürütüyoruz."

Hıdır, Türkiye'de kayıtlı yaklaşık 3 milyon Suriyelinin bulunduğunu sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :