"Avrupa Müzeler Gecesi" etkinliği

"Avrupa Müzeler Gecesi" etkinliği

Edirne Müzesi ile Edirne Türk-İslam Eserleri Müzesi'ni vatandaşlar, saat 23.00'e kadar aileleriyle ziyaret etti

EDİRNE (AA) - Edirneliler, Avrupa Müzeler Gecesi etkinliği kapsamında müzeleri gece yarısına kadar gezdi.

Avrupa Konseyi, UNESCO ve Milletlerarası Müzeler Konseyi'nin (ICOM) himayesinde, Avrupa'da 12'ncisi, Türkiye'de ise 11'incisi kutlanan "Avrupa Müzeler Gecesi" etkinliği kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Edirne Müzesi ile Edirne Türk-İslam Eserleri Müzesi'ni yaklaşık 550 vatandaş 23.00'e kadar ziyaret etti.

Edirne Müze Müdürü Hasan Karakaya ve müze görevlileri, vatandaşlara eserlere ilişkin bilgi verdi.

Karakaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinlik kapsamında vatandaşların akşam yemeğinden sonra müzeleri gezdiğini söyledi. Anne, baba ve çocukların ailesiyle müze gezmesinin güzel bir anı olduğunu aktaran Karakaya, etkinliğin gelecek yıllarda da devam ettirileceğini kaydetti.

Edirne Müzesi'ni ailesiyle ziyaret eden Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ise her gittiği yerde müzeleri ziyaret ettiğini ancak ilk defa gece müzede incelemede bulunduğunu söyledi.

Polonya'daki bir müzede "Geçmiş gelecek içindir" şeklindeki yazıyı hiç unutmadığını belirten Özcan, "Yüzlerce, binlerce yüzyıl önceki insanların yaşam zenginliğini, kültürünü müzeler vasıtasıyla öğrenebiliyoruz. Aynı zamanda eski eserlerin korunması kültürler arası eski mirasın aktarımını sağlaması açısından müzeleri önemli görüyoruz. Çok keyifli bir gezi, böyle etkinlikler devam ederse müzeleri akşam saatlerinde gezmeye, incelemeye devam ederiz." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :