"Avrupa Miras Günleri"

"Avrupa Miras Günleri"

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan Safranbolu'da, etkinlik kapsamında ücretsiz olan müzeleri üç günde 5 bin kişi ziyaret etti

KARABÜK (AA) - UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, "Avrupa Miras Günleri" kapsamında ücretsiz olan müzeleri üç günde 5 bin kişi gezdi.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müzelere büyük ilgi gösterildiğini belirtti.

"Avrupa Miras Günleri"nin Safranbolu'da 2007'den beri yapılmadığını anlatan Aksoy, "Geçen 9 yılın ardından belediye olarak program hazırladık. Bu yıl Avrupa Miras Günleri'ni bizimle birlikte 4 şehir düzenliyor." dedi.

Program kapsamında ilçedeki müzelerin üç gün ücretsiz gezilebildiğini dile getiren Aksoy, "Üç günde yaklaşık 5 bin kişi müzeleri ziyaret etti. İlçemize gelen yerli ve yabancı turistlerin müzelere böyle bir ilgi göstermesi bizleri oldukça memnun etti." diye konuştu.

Etkinliğin amacının, Avrupa kültür zenginliğine ilişkin farkındalığın oluşturulması ve bu değerlerin korunması yönünde bilincin artırılması olduğunu vurgulayan Aksoy, şunları kaydetti:

"Ayrıca bu zengin mozaik şeklindeki kültürün teşvik edilerek bunları daha fazla insanın görmesini sağlayacak ortamların oluşturulması, ırkçılığın, yabancı düşmanlığının ortadan kaldırılması ve Avrupa'da hoşgörünün teşvik edilmesi, ortak kimlik duygusunun oluşturulması, kültürel mirası tehdit eden unsurların ortadan kaldırılmasına yönelik önleyici tedbirlerin alınması amaçlanıyor."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler