Avrupa Biyo Moda yarışmasında Osmanli motiflleriyle finale kaldılar

Avrupa Biyo Moda yarışmasında Osmanli motiflleriyle finale kaldılar

ANKARA(AA) - Ankara’nın Gölbaşı ilçesi Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İtalya Milli Eğitim Bakanlığı tarafından finanse edilen Avrupa...

ANKARA(AA) - Ankara’nın Gölbaşı ilçesi Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İtalya Milli Eğitim Bakanlığı tarafından finanse edilen Avrupa Biyo Moda yarışmasında 3'üncü olarak, finale katılmaya hak kazandığı bildirildi.

Avrupa'daki okullar arasında moda ağı oluşturmak amacıyla yapılan Avrupa Biyo Moda yarışmasında yapılan tasarımlar ekonomik ve geri dönüşüme uyumlu malzemelerden oluşuyor.

Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Giyim Üretim Teknolojisi Bölümü öğretmen ve öğrencilerinin hazırladıkları Osmanlı ve Anadolu motiflerinden oluşan tasarımlar, İtalya'da gerçekleştirilen yarışmasının ön elemesinde 3. oldu.

Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Proje Koordinatörü Tülin Balcı Özbek, yaptığı açıklamada İtalya’da düzenlenen yarışmaya Avrupa’daki tüm moda okullarının katıldığını belirterek, “ Avrupa genelinde 32 okulun katıldığı yarışmanın ön elemesinde Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 27 puanla 3. sırada yer aldı. Final için 30 Ağustos'a kadar 12 elbise dikilip gönderilecek. Final ise eylül ayının son haftasında olacak." diye konuştu.

Giyim Üretim Teknolojisi Bölümü öğretmeni ve Atölye Şefi Feride Çelik ise yaptıkları tüm tasarımları Anadolu motiflerinden esinlenerek hazırladıklarını ifade ederek, "İlk etapta 6 tane tasarım yaptık. Öğrenciler ve öğretmenler kendi aramızda yaptığımız fikir alışverişi sonrası beğendiğimiz 4 tane tasarımı yarışmaya gönderdik. Yapılan değerlendirme sonucu bu 4 tasarımımız üçüncü oldu. 31 Ağustos'a kadar diğer tasarımlarımız hazırlayıp, yarışmanın finali için göndereceğiz.” dedi.

Projeye 2 öğrenci ve 2 öğretmen olarak hazırladıklarını dile getiren Çelik “Tasarımlarımızı, öğrencilerimizle birlikte dikeceğiz. Sonra final galasından önce İtalya'ya gidip yarışmaya katılacağız. İnşallah yarışmadan birinci olarak da döneceğiz.” ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :