Av Komisyonu toplandı: İşte yeni yılın av yasakları

Av Komisyonu toplandı: İşte yeni yılın av yasakları

Geleneksel toplantılarını yapan Av Komisyonu 2016-2017 kararları için toplandı.

Geleneksel toplantılarını yapan Av Komisyonu 2016-2017 kararları için toplandı. 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununun 3'ncü maddesi gereğince ve Vali Yardımcısı Mehmet Usta başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya,  Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürü, Yılmaz Kocaman, Konya Orman Bölge Müdürü, Bekir Karacabey, İl Jandarma Komutanlığı, Asayiş Şube Müdürü  Jandarma Yarbay Deniz Baytar,  Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü Konya İl Şube Müdür V. Zeki Güney, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Duran Gündoğdu,  Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Orhan Tat , Orman Bölge Müdürü Bekir Karacabey, Konya Çevre Eğitim ve Araştırma Derneği Başkan Yardımcısı Hasan Küçükaydın, Konya Akşehir Nasreddin Hoca Avcılar Atıcılar Dernek  Başkanı  Mehmet Küçüktongarlak,  Sille Avcılar ve Atıcılar Dernek  Başkanı Abdullah Azimli, Yükselen Avcılar ve Atıcılar Dernek Başkanı Mustafa Özbakan katıldı. Valilik toplantı salonunda toplanan İl Av Komisyonu, 2016-2017 av dönemi için Merkez Av Komisyonuna sunulmak üzere, Konya ve bölgesi için av yasakları dahil önemli başlıklar karara bağladı.

Öte yandan Merkez Av Komisyonu Üyeliğine Akşehir Nasreddin Hoca Avcılar Atıcılar Dernek  Başkanı  Mehmet Küçüktongarlak, yedek üyeliğe ise Sille Avcılar ve Atıcılar Dernek  Başkanı Abdullah Azimli seçildi.

Buna göre:

 

 

2016-2017 AV DÖNEMİ

KONYA İL AV KOMİSYON KARARI

 

Karar Tarihi : 04/02/2016

Karar No:     : 1

 

4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununun 3 üncü maddesi gereğince; Vali Yardımcısı  Mehmet USTA Başkanlığında,  Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürü, Yılmaz KOCAMAN, Konya Orman Bölge Müdürü, Bekir KARACABEY, İl Jandarma Komutanlığı, Asayiş Şube Müdürü  Jandarma Yarbay Deniz BAYTAR,  Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü Konya İl Şube Müdür V. Zeki GÜNEY, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, At. Av Federasyonu il temsilcisi  Faruk KOÇ, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Duran GÜNDOĞDU,  Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Orhan TAT , Orman Bölge Müdürü Bekir KARACABEY, Konya Çevre Eğitim ve Araştırma Derneği Başkan Yardımcısı Hasan KÜÇÜKAYDIN, Konya Akşehir Nasreddin Hoca Avcılar Atıcılar Dernek  Başkanı  Mehmet KÜÇÜKTONGARLAK,  Sille Avcılar ve Atıcılar Dernek  Başkanı Abdullah AZİMLİ, Yükselen Avcılar ve Atıcılar Dernek Başkanı Mustafa ÖZBAKAN’ dan teşekkül ettirilen, İl Av Komisyonu 04/02/2016 tarihinde, Valilik toplantı salonunda saat 10.00’ da toplanarak 2016-2017 av dönemi için Merkez Av Komisyonuna sunulmak üzere aşağıdaki hususları karara bağlamıştır.

 

1-KOMİSYONCA AVLANMASINA İZİN VERİLEN AV HAYVANLARI VE AVLANMA SÜRELERİ:

Kara Avcılığı Kanunu’nun 4. maddesi gereğince belirlenen listede yer alan av hayvanlarının avlanma süreleri bölgemizin yaşam koşulları ve av hayvanlarının biyolojileri dikkate alınarak aşağıda belirtilmiştir.

 

a ) I Grup Avlanabilen Kuşlardan, bıldırcın ve üveyik avının;

            17/08/ 2016 Çarşamba günü başlayıp, 20/11/ 2016 Pazar günü sona ermesi,

 

b) II Grup Avlanabilen Kuşlardan, kum kekliği, kınalı keklik ve kaya kekliği avının;

12/10/ 2016 Çarşamba günü başlayıp, 08/01/ 2017 Pazar günü sona ermesi,

 

c) III Grup Avlanabilen Kuşlardan,  kaya güvercini, tahtalı güvercin, sakarmeke, sakarca kazı (yaban kazı), yaban ördekleri (yeşilbaş, bozördek, fiyu, kirik (çamurcun), macar ördeği, kılkuyruk ördek, tepeli patka, karabaş patka, elmabaş patka, karaördek, çıkrıkçın, altıngöz), karatavuk, çulluk ve su çulluğu (bekasin) avının;

19/10/ 2016 Çarşamba günü başlayıp, 26/03/ 2017 Pazar günü sona ermesi,

 

d) IV Grup Avlanabilen Kuşlardan,  alakarga, küçük karga, ekin kargası, kara leşkargası, leşkargası ve saksağan avının;

            17/08/ 2016 Çarşamba günü başlayıp, 26/02/ 2017 Pazar günü sona ermesi,

 

            e) I Grup Memeli Av Hayvanlarından, yaban tavşanı, ada tavşanı, tilki, kaya sansarı ve ağaç sansarı avının;

            19/10/ 2016 Çarşamba günü başlayıp, 08/01/ 2017 Pazar günü sona ermesi,

 

            f) II Grup Memeli Av Hayvanlarından, yaban domuzu ve çakal avının;

            17/08/ 2016 Çarşamba günü başlayıp, 26/02/ 2017 Pazar günü sona ermesi,

 

            g) Yukarıda yazılı av hayvanlarının avının belirtilen tarihler arasında ÇARŞAMBA, CUMARTESİ, PAZAR günlerinde ve resmi tatil günlerinde yapılabilmesini,

 

 

 

2-KOMİSYONCA AVINA İZİN VERİLEN AV HAYVANLARININ AVLANMA LİMİTLERİ:

Avına izin verilen av hayvanlarının, avcı başına bir av günü için en fazla;

KUŞLAR

ADEDİ

I.Grup Kuşlar

Bıldırcın

10 Adet

Üveyik

8 Adet

II.Grup Kuşlar

Keklik (kınalı, kum ve kaya kekliği)

Toplam 2 Adet

Güvercin (kaya güvercini) *

10 Adet

Tahtalı *

5 Adet

III.Grup Kuşlar

Sakarmeke

3 Adet

Sakarca kazı (yaban kazı)

4 Adet

Yaban ördekleri (yeşilbaş, bozördek, fiyu, kirik (çamurcun), macar ördeği, kılkuyruk ördek, tepeli pakta, karabaş pakta, elmabaş pakta, karaördek, çıkrıkçın, altıngöz)

(Toplam avlanma limiti içinde kılkuyruk sayısı en fazla 1 ad.)

Toplam

6 Adet

Karatavuk

3  Adet

Çulluk (orman çulluğu)

4 Adet

Su çulluğu (bekasin)

1 Adet

IV.Grup Kuşlar

Alakarga

2 Adet

Karga (küçük karga, ekin kargası, kara leşkargası, leşkargası)

Toplam 15 Adet

Saksağan

10 Adet

Serçe ve kızıl sırtlı örümcek kuşu (Gaço-Atmaca yakalamak amacıyla, atmacacılık sahibi kişiler, doğaya tekrar canlı olarak bırakmak kaydıyla yakalayabilir)

Yılda toplam

6 Adet

MEMELİLER

ADEDİ

I.Grup Memeliler

Yabani tavşan,

1 Adet

Adatavşanı

2 Adet

Tilki

1 Adet

Sansar (kayasansarı, ağaçsansarı)

1 Adet

II.Grup Memeliler

Yaban domuzu (Sürek avı dışında avlanmalarda)

4 Adet

Yaban domuzu (Sürek avında) (Sürekçiler av yapamaz)

Avcı Başına 4 Adet

Çakal

1 Adet

 

 

* Bilindiği üzere su kuşları sadece, sulak alanlarda ve civarında barınmaktadır. Güvercin (kaya Güvercini) ve Tahtalı gibi kuşlar su kuşları ile aynı grub içerisinde yer aldığından, sulak alanların dışındaki dağlık yada ovalarda avcı kontrolleri esnasında, avcılar su kuşu bulunma ihtimali olmayan bir alanda güvercin avlamaya geldiklerini beyan etmektedirler. Halbu ki bulunduğu alanda sadece tavşan ve keklik avı yapılabilmektedirler. Güvercin ve tahtalı kuşlarını bahane ederek tavşan ve keklik avlanma süresi bittiği halde bunların avını yapabilmektedirler. Bu neden ile Güvercin ve Tahtalı gibi kuşları II. Gruba dahil edilerek keklik ile aynı dönemde avının tamamlanması uygundur.

 

3-KOMİSYONCA KORUMA ALTINA ALINAN AV HAYVANLARI:

Popülasyonlarının azaldığı ve nesillerinin tehlike altında olduğu gözlendiğinden çil keklik avının önceki yıllarda olduğu gibi ilimizde, 2016-2017 av sezonunda da yasaklanması koruma altına alınarak avının yasaklanması,

 

4- 2015-2016 AV DÖNEMİNDE KOMİSYONCA KORUMA ALTINA ALINAN AV HAYVANLARINDAN AVLATILMASI TALEP EDİLEN TÜRLER:

Koruma altında olup avlatılması talep edilen tür yoktur,

 

5-KOMİSYONCA YASAKLANAN AVLANMA USUL VE ŞEKİLLERİ:

4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunun 6. maddesinde yasaklanan avlanma usul ve şekillerinin dışında, İlimiz dahilinde yapıldığı tespit edilen avlanma şekli yoktur.

6-KOMİSYONCA YASAKLANAN AVLANMA ARAÇ VE GEREÇLERİ İLE ÖZELLİKLERİ:

4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunun 6. maddesinde yasaklanan avlanma usul ve şekillerinin dışında, ayrıca tazı ile tavşan avlanmasının yasaklanması gerekmektedir.

 

7-MÜCADELE MAKSATLI AVLANMA ESAS VE USULLERİ:

2015-2016 Av Dönemi Merkez Av Komisyon Kararı 12. Madde “Avlanma Amaçlı Yaban domuzu Sürek Avı Esas ve Usülleri”,  13. Madde “Mücadele Amaçlı Yaban Domuzu Sürek Avı Esas ve Usulleri” ve 15. madde “Bağ ve  Bahçeleri ile Ürünlerini, Sürülerini, Kendilerini Korumak Durumunda Olanların Avlanma Amacı Dışında Silahlarını Taşıma ve Köpek Bulundurma Esasları”  maddelerinin  2016-2017 av döneminde de karara bağlanması,

 

                                                                                              

 

8-İL AV KOMİSYONUNCA AVLANMANIN YASAKLANDIĞI SAHALAR:

8.1- Av hayvanlarının tabii ortamlarında korunarak çoğalmalarını temin etmek maksadıyla avlanmanın yasaklandığı sahalar:

 

İlçe Av Komisyonlarınca gerekçeleri belirtilerek ve il Av Komisyonumuzca uygun görülen;

a-) KARATAY-SELÇUKLU-ALTINEKİN İLÇELERİ :

Yasaklama Gerekçesi : Bozdağ Yaban Hayatı Geliştirme Sahası sınırlarına komşu olması nedeniyle,

Doğusu : Karatay ilçesi İpekler-Katrancı  köy yollarının Aksaray –Konya karayolu ile birleştiği noktadan, Karadona-Yağlıbayat-Aksaklı-Beşağıl köy yolları

Kuzeyi : Altınekin ilçesi Karakaya (Mennek)-Koçaş-Hacınuman  köy yolları.

Batısı  : Altınekin ilçesi Karakaya (Mennek) -Selçuklu ilçesi Eğribayat-Kervan-Kızılca kuyu köy yollarının Konya-Aksaray karayolu ile birleştiği noktadan Büyükalim Petrol İstasyonuna, istasyondan Karatay ilçesi Divanlar-Karakaya-Göçü  köy yolları.

            Güneyi : Göçü köyünden yayla yollarını takiben Beşağıl köyüne giden yol,

 

b-) KULU ve CİHANBEYLİ İLÇELERİ : (Kozanlı Gökgöl Sulak Alanı)

Yasaklama Gerekçesi : Aşağıda sınırları tespit edilen alan içerisinde  Kozanlı Gökgöl Sulak alanı olması ve sahaya kuş gözlem kulesi yapılması, sulak alanlarının daralması nedeniyle bölgemizi kullanan su kuşlarının barınma ve beslenme yeri olması ve İlçe av komisyon kararları nedeniyle,

            Doğusu : Karacadağ – Celep yolu

            Kuzeyi : Karacadağ – Kozanlı Kasabası yolu,

            Batısı  :  Kozanlı – Bulduk kasabası  arasındaki arazi yolu

            Güneyi : Bulduk – Celep Kasabası arasındaki arazi yolu  arasında kalan saha;

 

            c) KULU İLÇESİ: (Kömişini – Uyuz Gölü Sulak Alanı)

            Yasaklama Gerekçesi : Aşağıda sınırları tespit edilen alan içerisinde  Kömişini-Uyuz Gölü Sulak alanı olması ve sahaya kuş gözlem kulesi yapılması, sulak alanlarının daralması nedeniyle bölgemizi kullanan su kuşlarının barınma ve beslenme yeri olması, alanın yöre halkı tarafından yoğun olarak piknik amaçlı kullanılması ve İlçe av komisyonu kararı nedeniyle,

Doğusu : Soğukkuyu, tarla yollarını takiben Tavlıörene varmadan Hamza tepenin kuzeyindeki yol ayrımına kadar

            Kuzeyi  : Kömişini, Gökler arasındaki yol,

            Batısı    : Gökler, Soğukkuyu arasındaki yol,

            Güneyi : Hamza Tepenin kuzeyindeki yol ayrımından başlayarak, Kömişinine giden yol,

 

8.2- Genel Müdürlük Oluru ile yaban hayvanı yerleştirildiği için ava yasaklanması gereken sahalar:

 

a-) SARAYÖNÜ-KADINHANI İLÇELERİ (Altınova ve Gözlü Tarım İşletme Müdürlükleri Sınırları)

Yasaklama Gerekçesi : 2013 ve 2014  yıllarında  Müdürlüğümüzce  keklik yerleştirilmiştir.

            Doğusu: Kadıoğlu, Kuyulusebil, Çeşmelisebil, Özkent köy yolu,

            Kuzeyi :  Kadıoğlu, Karabıyık köy yolu,

            Batısı   : Karabıyık, Kolukısa, Gözlü, Karatepe köy yolu,

            Güneyi:  Karatepe, Özkent köy yolu,

 

b-) Yaban Hayatı Geliştirme Sahası Olarak Ayrıldığı İçin Avlanmanın Yasak Olduğu Sahalar: 

Bozdağ Yaban Hayatı Geliştirme Sahası; 16.10.2005 tarih ve 25968 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan sınırları dahilinde avlanmak yasaktır. YHGS sınırları bitişiğindeki haritada kırmızı renk ile belirtilen alan.)

 

9- DİĞER HUSUSLAR:

1-) Vergi Dairelerine yatırılan  Avcılık Belgesi harç bedelinin yüksek  olması ve her yıl yatırılması nedeniyle gelir düzeyi düşük  avcılar harcı yatırmakta zorlanmaktadırlar. Avcı camiası bu durumun düzeltilmesini, Avcılık Belge harçlarının 5 yıllık olmasını ve harçların makul seviyeye çekilmesini,

            2-) Keklik ve çil kekliklerin geleceği için granül gübrelerin yerine sıvı gübreye geçilmesi,

            3-) Av hayvanlarının, üreme döneminde tazminat cezalarının iki kat artırılması,

 

10- BÖLGESEL AVCI ÜYE:

İl av komisyonu üyelerinden aşağıda adı soyadı ve adresi belirtilen avcı üyenin bölgesel avcı üye adayı olarak teklif edilmesi uygun görülmüştür.

 

Bölgesel Avcı Asil Üye Adayının;

Adı Soyadı: Mehmet KÜÇÜKTONGARLAK

Adresi: Kuşçu Mah. Cumhuriyet Mey. Kızılay İşhanı No:1 Akşehir / KONYA

Telefon No: 0542 564 30 94

 

Bölgesel Avcı Yedek Üye Adayının;

Adı Soyadı: Abdullah AZİMLİ

Tel: 0 506 532 49 06

 

İşbu; İl Av Komisyon Kararı oy çokluğu ile kabul edilmiştir.

 

 

 

KONYA İL AV KOMİSYONU

 

Komisyon Başkanı

Üye

Üye

 

 

 

 

Mehmet USTA

Vali Yardımcısı

 

 

Yılmaz KOCAMAN

OSİ 8. Bölge Müdürü

Bekir KARACABEY

Orman Bölge Müdürü

 

 

 

Üye

 

Üye

 

Üye

 

Yarb. Deniz BAYTAR

İl Jandarma Komutanlığı

Asayiş Şube Müdürü

Duran GÜNDOĞDU

İl Milli Eğitim Müdürlüğü

 Şube Müdürü

   Orhan TAT

 Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü İl Müd. Yrd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Üye

 

Üye

 

Üye  

 

Zeki GÜNEY

OSİ 8.Blg.Md.Konya İl  Şb.Md.V.

Hasan KÜÇÜKAYDIN KONÇED Dernek Başkan Yardımcısı

Faruk KOÇ

Gençlik Spor İl Müdürlüğü At. Av Federasyonu İl Tem

 

 

 

Üye

Üye

Üye

Abdullah AZİMLİ

Sille Avcılar ve Atıcılar

Dernek Başkanı

Mustafa ÖZBAKAN

Yükselen Avcılar ve Atıcılar Dernek Başkanı

Mehmet KÜÇÜKTONGARLAK Akşehir Nasreddin Hoca Av. Doğ. Spor.  Der. Başkanı

 

 

 

           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GENEL VE DEVLET AVLAKLAR:

 

Genel Avlak ve Devlet Avlaklarının belirlenmesi, tesisi, tescili ve planlama çalışmaları kapsamında belirlenen, tescil edilmiş avlaklar. (MAK kararları doğrultusunda, avlanma planlarında belirlenen kotaların kullanımı şeklinde avlanılan alanlar)

 

Kota belirlenmiş;

 

1-) AKÖREN - MAVİ BOĞAZ DEVLET AVLAĞI

Doğusu: Akören ilçe merkezinden, Karahüyük, oradan Çumra ilçe sınırının Karahüyük- Apasaraycık  yolunu kestiği noktadan Çumra ilçe sınırını takiben  Beyşehir kanalına,

Kuzeyi: Akören – Kayasu yolu, oradan Kayasu-Akkise yolu üzeri Ahırlı ilçe sınırını kestiği noktaya,

Batısı  :  Ahırlı ilçe sınırları,

Güneyi: Beyşehir Kanalı arasında kalan saha,

 

2-) BEYŞEHİR – MERAM ÇANDIR ATATÜRK ORMANI DEVLET AVLAĞI

Doğusu: Yatağan, Hasanşeyh,Yazyurdu, Hüseyinler, Fasıllar ve Tepecik arasındaki yol,

Kuzeyi:  Yatağan, Damlapınar ve Doğancık yolu

Batısı: Doğancık – Göçü arsındaki kara yolu,  

Güneyi: Göçü, Eğirler, Mesutlar, Civril, Tepeçik Çavuş arasındaki yol,

 

3-) YUNAK-TUZLUKÇU DEDE DAĞI GENEL AVLAĞI

Doğusu: Yavaşlı-Turgut yolu,

Kuzeyi:  Yavaşlı – Yunak yolu,

Batısı:  Yunak İlçesi yol kavşağı ile Tuzlukçu ilçesi Mevlütlü yol kavşağı arasındaki kara yolu,

Güneyi: Mevlütlü yol kavşağından, Mevlütlü, Koraşı, Turgut yolu,                                                                                                                  

 

4-) ILGIN - ÇAVUŞÇU GÖLÜ GENEL AVLAĞI

Doğusu: Kale Köyü– Avdan köy yolu

Kuzeyi:  Avdan, Çobankaya, Dereköy, Tekeler ve Gölyaka köy yolları,

Batısı:   Gölyaka, Çavuşçu ve Ilgın ilçesi çevre yolu kavşağı,

Güneyi: Çavuşcu Ilgın çevre yolu kavşağından, Orhaniye, Kale Köyü arasındaki kara yolu ile çevrili sahalarda kotalar çerçevesince avlanmanın serbest olması için ava açık saha olarak belirlenmesine,

 

5-) SEYDİŞEHİR - SUĞLA GÖLÜ GENEL AVLAĞI

Doğusu : Yalıhüyük ilçesi, Kayacık köyü, Çatmakaya köy yolu,

Kuzeyi : Seydişehir ilçesi Ortakaraören yolu,

Batısı  :  Seydişehir ilçesi Madenli köyü Antalya yolu,

Güneyi : Tınaztepe mağrası, Çatmakaya yayla yolu

 

6-) ILGIN – BULCUK DEVLET AVLAĞI

Doğusu: Barakmuslu, Mahmuthisar, Beykonak ve Eldeş yolu,

Kuzeyi:   Eldeş, Bulçuk, Ormanözü, Çatak ve Geçit köy yolları,

Batısı:   Aşağıçiğil, Balkı, Geçit arasındaki yol,

Güneyi: Barakmuslu köyünün güneyinde Derbent ilçe sınırını kestiği noktadan, Derbent ilçe sınırını takıben, Belekler ve Aşağıçiğil yolu,  

 

7-) MERAM - LORAS DEVLET AVLAĞI

Doğusu: Konya Seydişehir yolu kenarındaki İnbaşı mevkiinden Beşağıllara giden yolu takiben Karanlıkdere yaylasına, oradan Sivri Tepe ve Krom Magnezit ocakları  arasındaki yayla yolunu takiben asarlık mevkiine, buradan Boztaşlı Tepeye, oradan Ağaçlı Tepeye, buradan Altınapa barajına ulaşan yolu takiben Konya-Beyşehir karayoluna.

Kuzeyi: Altınapa Barajı savağı ile Kızılören yol kavşağı arası Konya Beyşehir karayolu.

Batısı: Konya Beyşehir karayolu Kızılören yol kavşağından Sefaköy’ e, oradan Konya Seydişehir karayolu kavşağına ulaşan köy yolu.   

Güneyi: Konya Seydişehir karayolu Çayırbağı yol kavşağından Sefaköy yol kavşağına.

 

8-) SELÇUKLU - YÜKSELEN DEVLET AVLAĞI

Doğusu: Sille , Yazır, Yeniyayla, Sızma  Kasabası yolu

Kuzeyi:  Sızma, Yükselen, Başarakavak arası tali yol,

Batısı:   Başarakavak,- Ulumuhsine yolu

Güneyi: Ulumuhsine, Küçükmuhsine, Tatköy ve Sille arasındaki tali yol,

 

9-) SELÇUKLU – GÜVENÇ GENEL AVLAĞI

Doğusu: Karaömerler, Yazıbelen, Ankara karayolundan Kaleköy kavşağı

Kuzeyi:  Kaleköy, Çaldere, Kınık, Biçer arası tali yoldan Afyon karayolu

Batısı:   Afyon karayolundan Çaltı köy yolu kavşağı

Güneyi: Çaltı, Sarıcalar ve Karaömerler arasındaki tali yol,  

  

10-) SEYDİŞEHİR – KÜPE KIZILDAĞ DEVLET AVLAĞI

Doğusu : Seydişehir ilçesi-Madenli köy yolu,

Kuzeyi : Seydişehir, Taraşcı, Durak köy yolu,

Batısı  :  Huğlu, Gencek,Çamlık köy yolu,

Güneyi : Konya -Antalya il sınırı

 

11-) DEREBUCAK – GEMBOS DEVLET AVLAĞI

Doğusu : Huğlu, Gencek,Çamlık beldesi yolu,

Kuzeyi : Üstünler-Yeşildağ yol ayrımı, Dumanlı köy yolu,

Batısı  :  Konya -Antalya il sınırı

Güneyi : Konya -Antalya il sınırı   

 

12-) KONYA-AKŞEHİR GÖLÜ GENEL AVLAĞI

Doğusu : Tipiköy, Pazarkaya- Mevlütlü köyleri oradan Osmanağa ve Hacıömeroğulları yolu

Kuzeyi  : Osmanağa ve Hacıömer yaylasından, Toptaş, Kılıç, Pişkin, Gökkuş ağılları yolunu takiben sulama kanalına parallel olarak Taşköprüye,

Batısı    : Taşköprüden demiryoluna, demiryolunu takiben Kavak çiftliğine, oradan Yeniköye,

Güneyi  : Yeniköyden Sorkuna, oradan Alanyurt ve Karabulutu takiben Tipiköye,

 

13-) AKŞEHİR DEVLET AVLAĞI

Doğusu : Yeniköy’den başlayarak karayolunu takiben Saray Mahallesi, Yeni Mahalle, Yarenler Mahallesi, Cimeli Mahallesi, Savaş, Ilıcak, Çakırlar, Yaylabelen, İlyaslar, Cumhuriyet karayolunu takiben Doğanhisar

Kuzeyi  : Periliyayla mevkiinden başlayarak yolu takiben Değirmenköy, Ulupınar’dan Yeniköy

Batısı  : Yongalıgedik’den başlayarak, Eskiler Mahallesi, Perçin Mezrası, Daryer Ağılları, Eski ağlayan tepe, Çakıllar yaylası, Tozlutepe, Hamit sırtı etekleri, Çimendere, Hacıhasan Tepe, Cankurtaran, Adatepe, Çevrili Mezrası, Avlun Mezrası, Kuyruk tepe yolu takiben Körkuyu yayla yeri, Beldibi Mevkii yolu takiben Periliyayla Mevkii

Güneyi  : Doğanhisar’dan başlayarak karayolunu takiben fırınlı, Tekke Mezrası, Kayaklıdere yatağını takiben Gökgediktepe, Beypınar dereyatağını takiben geçitsırtı, Bedesten tepe, Yongalıgedik Mevkii

 

 

 

14-) YEŞİLOBA GENEL AVLAĞI

Doğusu : Saçıkara’dan başlayarak, Büyükoba, Yalbur Yaylası

Kuzeyi  : Eğrikuyu’dan başlayarak yolu takiben Yığar,Kuyubaşı,Saçıkara

Batısı   : Misafirli’den başlayarak yolu takiben Tekeler, sırtı takiben Üçgölcük Mevkii, Ali Aslan Ağıl’ı dere yatağını takiben Çaliçi Mevkii, Hursunlu yolu takiben Harunlar, Eğrikuyu

Güneyi  : Yalbur yaylasından başlayarak yolu takiben Dereköy, Misafirli

 

15-) EREĞLİ OVASI GENEL AVLAĞI

Doğusu: Aziziye mahallesi sapağından başlayıp, Yukarıköndelen mahallesine kadar olan mahalle yolu,

Kuzeyi:  Ereğli- Çiller Kamışlıkuyu – Köndelen Mahalleleri karayolunun Çiller –Yukarı Köndelen  arasında kalan kısım,

Batısı:   Bahçeli mahallesinden Özgürler,  Göktöme, Türkmen ve Çiller Mahalle  yolu,

Güneyi: Ereğli-Adana Karayolunun Bahçeli Mahallesi sapağından - Aziziye mahallesi sapağına kadar olan kısmı,

 

16-) KARAPINAR-KARACADAĞ DEVLET AVLAĞI

Doğusu: Akören sapağından başlayıp,  Akören, Oymalı , Beyören,  Taşbudak mahallesi sapağına kadar olan karayolu,

Kuzeyi: Taşbudak sapağından başlayıp; Taşbudak, Kızılgedik, Gölören, Karaören mahallesine kadar olan mahalle yolu,

Batısı:  Acıgöl –Yeşilyur sapağından  başlayıp; Salur, Sırçalı, Güzelkışla, Bağdaylı,       Öbektaş ve Ekizli mahalle yolu,      

Güneyi: Konya – Ereğli Karayolunun Acıgöl-Yeşilyurt sapağından başlayıp; Akören sapağına kadar olan kısım,

 

17-) BOZKIR-SİRİSTAT DEVLET AVLAĞI

Doğusu: Bozkır ilçe merkezinden Bozkır-Hadim yolunu takiben Yalnızca, Üçpınar,       Elmaağaç mahalleleri boyunca Bozkır Barajına kadarki asfalt yol,

Kuzeyi: Bozkır ilçe merkezinden Bozkır-Seydişehir karayolunu takiben sırasıyla   Akçapınar, Aliçerçi mahallesinden Çiftlikköy mahallesi yol ayrımına kadar, yol ayrımını takiben sırasıyla Çiftlikköy, Çatmakaya mahalleleri stabilize yol boyu Antalya-Akseki, Seydişehir ilçeleri sınırlarının kesiştiği nokta,

Batısı : Antalya-Akseki, Seydişehir, Ahırlı ilçelerinin sınırlarının kesiştiği  noktadan güneye doğru Antalya il sınır boyunca Bozkır, Hadim ve Antalya il sınırının kesiştiği noktaya kadarki stabilize yol,

Güneyi: Bozkır barajından batıya doğru Hacıyunuslar mahallesini takiben Antalya Gündoğmuş sınırına kadarki stabilize yol,

 

18-) GÜNEYSINIR DEVLET AVLAĞI

Doğusu : Güneysınır ilçesi Ağaçoba mahallesinden güney istikametine doğru Alanözü mahallesi asfalt yolunu takiben Hadim ilçesi Bademli Mahallesi yol ayırımına kadar,

Güneyi  :Göksu Şelalesi yol ayırımından Hadim –Bademli Mahallesine kadar ki asfalt yolu, takiben Bademli Mahallesinden batıya doğru stabilize yolu, takiben Gaziler - Kalınağıl yol  ayırımını, yol ayırımından Kalınağıl mahallesini takiben Sarnıç yol ayrımına kadar ki afsal yolu, Sarnıç yol ayırımından batıya doğru Aşağıkızılkaya mahallesine kadar ki stabilize yolu, takiben Aşağıhadim mahallesine kadarki asfalt yolu,

Batısı :Hadim-Aşağıhadim Mahallesinden Kuzey istikametine (Hadim-Konya yolu) doğru Bozkır-Yeniköy mahallesine kadar ki asfalt yolu,

Kuzeyi : Bozkır-Yeniköy mahallesinden doğuya doğru stabilize yolu takiben Bozkır-Kızılçakır mahallesini, Kızılçakır’dan doğuya doğru sırasıyla Güneysınır ilçesine bağlı

Karagüney, Kızılöz, Ağaçoba mahallesine kadarki afsal yolu,

 

                                                                    

19-) HADİM-ALADAĞ DEVLET AVLAĞI

Doğusu: Bademli mahallesinden güneye doğru Küplüce, Balcılar mahallelerini takiben   

Karaman sınırına kadarki asfalt yol.

Kuzeyi: Aşağıhadim mahallesinden doğuya doğru Aşağıkızılkaya, Kalınağıl mahallesini 

takiben Bademli Mahallesine giden asfalt yol.

Batısı  :Hadim- Aşağıhadim mahallesinden güney istikametine giden karayolunu takiben  

Taşkent ilçesine giden asfalt yol.

Güneyi:Taşkent ilçesinden mut karayolunu takiben bolay mahallesi yol ayırımına kadar,    

yol ayırımından Balcılar mahallesine kadar ki stabilize yol.

 

20-) ALTINÖZ GENEL AVLAĞI

Doğusu: Sülüklü yolu ile Çayırbaşına dönen yol ayrımındaki noktadan başlayarak Çayırbaşı, Sarıkaya, Saçıkara

Kuzeyi:  Hacıfakıllı yolundan başlayarak, İmamoğlu, Saray yolu takiben Sülüklü yolu, Sülüklü yolu ile Çayırbaşına dönen yol ayrımındaki nokta

Batısı:   Eğrikuyu’dan başlayarak Kıllar, anayolu takiben Hacıfakıllı

Güneyi: Saçıkara’dan başlayarak, Kuyubaşı, Yığar, Eğrikuyu

 

21-) ARGITHANI GENEL AVLAĞI

Doğusu: Ilgın’dan başlayarak, Göstere, Geçitköy, Balkı

Kuzeyi:  Doğrugöz’den başlayarak Karahüyük, Argıthanı, Kapaklı, Ilgın

Batısı:   Savaş’dan başlayarak Doğrugöz

Güneyi: Balkı’dan başlayarak Başköy, Doğanhisar, Çınaroba, Karaağa, Çakıllar, Savaş

 

22-) AYIŞIĞI ÖZKENT GENEL AVLAĞI

Doğusu: Dedeler yolu ile Ankara yol kesişiminden başlayarak Sarayönü, Cihanbeyli, Altınekin ilçe sınır kesişimine kadar

Kuzeyi:  Sarayönü, Cihanbeyli, Altınekin ilçe sınır kesişiminden başlayarak Çeşmelisebil’e kadar

Batısı:   Çeşmelisebil’den başlayarak Sarayönü, Dedeler-Sarayönü yol kesişmine kadar

Güneyi: Dedeler-Sarayönü yol kesişminden başlayarak Dedeler, Dedeler yolu ile Ankara yolu kesişimine kadar

 

23-) BAŞHÜYÜK GENEL AVLAĞI

Doğusu: Dedeler’den başlayarak Ankara-Konya yolunu takiben Kaleköy

Kuzeyi:  Ladik’den başlayarak, Sarayönü, Başhüyük, Dedeler

Batısı:   Dağdere’den başlayarak Ertuğrul, Ladik

Güneyi: Kaleköy’den başlayarak, Çaldere, Kınık, Biçer, Konar, Dağdere

 

24-) BOĞAZKENT GENEL AVLAĞI

Doğusu: Çavuşcugöl’den başlayarak yolu takiben Ilgın

Kuzeyi:  Yunak Cad.ile Akşehir Cad. kesiştiği noktadan başlayarak Tuzlukçu, Konarı, Tursunlu, Çavuşcugöl

Batısı:   Akşehir’den başlayarak, Yunak Cad. takiben Karabulut, Ortaköy, Yunak cad. ile Akşehir Cad. kesiştiği nokta

Güneyi: Ilgın’dan başlayarak, Afyon-Konya yolunu takiben Kopaklı, Argıthanı, Yeşilköy, Karahüyük, Doğrugöz, Akşehir

 

25-) BOYALI GENEL AVLAĞI

Doğusu: Böğrüdelik’den başlayarak yolu takiben Kadıoğlu, Kuyulusebil

Kuzeyi:  Sülüklü yolu ile Çayırbaşından gelen anayolun kesiştiği noktadan başlayarak sülüklü yolunu takiben Beşışıklı, Sülüklü, Zaferiye, Beyliova, Böğrüdelik

Batısı:   Sarıkaya’dan başlayarak,yolu takiben Çayırbaşı, Çayırbaşı ile Sülüklü yolunun kesiştiği nokta

Güneyi: Kuyulusebil’den başlayarak, Karabıyık, Örnek ,Sarıkaya

 

26-) ÇELTİK GENEL AVLAĞI

Doğusu: Konya il sınırı ile Gökpınar yolunun kesiştiği noktadan başlayarak yolu takiben Gökpınar, Çeltik, Küçükhasan yolu takiben Yunak

Kuzeyi:  Doğanyurt yolu ile Konya il sınırının kesiştiği noktadan başlayarak, il sınırını takiben Gökpınar yolu ile Konya il sınırının kesiştiği nokta

Batısı:   Piribeyli yolu ile Konya il sınırının kesiştiği noktadan başlayarak il sınırını takiben Konya il sınırı ile Doğanyurt yol kesişimi

Güneyi: Yunak’dan başlayarak yolu takiben Piribeyli, Piribeyli yolu ile Konya il sınırının kesiştiği nokta

 

27-) DOĞUTEPE SAMSAM GENEL AVLAĞI

Doğusu: Boğazören’den başlayarak anayolu takiben Karacadağ

Kuzeyi:  Kırkpınar yolu ile Konya il sınırının kesiştiği noktadan başlayarak Kırkpınar, Arşıncı, Boğazören

Batısı:   Güzelyayla’dan başlayarak Konya il sınırını takiben Kırkpınar yolu ile Konya il sınırının kesiştiği nokta

Güneyi: Karacadağ’dan başlayarak ana yolu takiben Kozanlı, Yeşilyurt, Güzelyayla      

 

28-) GÖKGÖL BULDUK GENEL AVLAĞI

Doğusu: Kadınhanın’dan başlayarak Osmancık,Çeşmecik, Barakmuslu

Kuzeyi:  Ilgın’dan başlayarak  Afyon-Konya yolunu takiben Köylütolu, Kadınhanı

Batısı:   Geçitköy’den başlayarak Göstere, Ilgın

Güneyi: Barakmuslu’dan başlayarak Beykonak, Mahmuthisar, Bulcuk, Ormanözü, Çatak, Geçitköy

 

29-) İHSANİYE GENEL AVLAĞI

Doğusu: Kadınhanın’dan başlayarak Osmancık,Çeşmecik, Barakmuslu

Kuzeyi:  Ilgın’dan başlayarak  Afyon-Konya yolunu takiben Köylütolu, Kadınhanı

Batısı:   Geçitköy’den başlayarak Göstere, Ilgın

Güneyi: Barakmuslu’dan başlayarak Beykonak, Mahmuthisar, Bulcuk, Ormanözü, Çatak, Geçitköy

 

30-) İNSUYU GENEL AVLAĞI

Doğusu: İnsuyu-Cihanbeyli ile Sığırcık’a giden yol ayrımından, Sığırcık, Karabağ

Kuzeyi:  Böğrüdelik’den başlayarak anayolu takiben İnsuyu, İnsuyu-Cihanbeyli yolundan Sığırcık’a doğru tali yol

Batısı:   Kadıoğlun’dan başlayarak anayolu takiben Böğrüdelik

Güneyi: Karabağ’dan başlayarak, Çeşmelisebil,Kuyulusebil,Kadıoğlu

 

31-) KARAKÖY MAHMUDİYE GENEL AVLAĞI

Doğusu: Saçıkara’dan başlayarak, yolu takiben Atlantı, Çavdar yolu takiben Afyon-Konya yoluna dönen nokta

Kuzeyi:  Çobankaya’dan başlayarak yolu takiben Büyükoba, Saçıkara

Batısı:   Zaferiye’den başlayarak Kaleköy, Avdan, Çobankaya

Güneyi: Afyon-Konya yoluna dönen noktadan başlayarak Köylütolu, Zaferiye

 

 

 

 

32-) KARAYAYLA GENEL AVLAĞI

Doğusu: Konya il sınırı ile Ankara-Akşehir yolunun kesiştiği noktadan başlayarak, Saray’a dönen Ankara-Akşehir yol kesimindeki nokta

Kuzeyi:  Gökpınar’dan başlayarak anayolu takiben Konya il sınırı ile kesiştiği noktadan, il sınırını takiben Konya il sınırı ile Ankara-Akşehir yolunun kesiştiği nokta

Batısı:   Küçükhasan anayoluna dönen yol ayrımından başlayarak Küçükhasan, Çeltik, Gökpınar

Güneyi: Saray’a dönen Ankara-Akşehir yolundan başlayarak, Saray, Hacıfakılı’dan Küçükhasan anayoluna dönen yol ayrımı

 

33-) KAYI GENEL AVLAĞI

Doğusu: Yeniceoba Güzel yayla yolu ile Ankara-Konya yolu kesişiminden, Damlakuyu, İnsuyu-Cihanbeyli yolu ile Sığırcık’a dönen tali yol kesişimi

Kuzeyi:  Yeniceoba’dan başlayarak, Yeniceoba Güzelyayla yolu, Yeniceoba Güzelyayla yolu ile Ankara-Konya yolu kesişimi

Batısı: Böğrüdelik’den başlayarak Korkmazlar,Turanlar, Kuşca anayolundan, Kuşca , Yeniceoba

Güneyi: İnsuyu-Cihanbeyli yolu ile Sığıcık’a dönen taliyol kesişiminden, İnsuyu, Böğrüdelik

 

34-) KAYIÖREN GENEL AVLAĞI

Doğusu: Kuyulusebil’de başlayarak, Çeşmelisebil, Özkent köy yolu ile Başkuyu’ya giden yol kesişimindeki nokta

Kuzeyi:  Örnek’ten başlayarak yolu takiben Karabıyık, Kuyulusebil

Batısı:   Başkuyu’dan başlayarak Örnek

Güneyi: Özkent köy yolu ile Başkuyu’ya giden yol kesişimindeki noktadan başlayarak yolu takiben Başkuyu

 

35-) KOÇYAZI GENEL AVLAĞI

Doğusu: Yunak’dan başlayarak Ankara-Akşehir yolunu takiben   Bolvadin yol ayrım noktası

Kuzeyi:  Piribeyli yolu ile Konya il sınırını kesiştiği noktadan başlayarak Piribeyli, Yunak

Batısı:   Konya il sınırı ile Cebrail yolunun kesiştiği noktadan başlayarak il sınırını takiben, Piribeyli yolu ile Konya il sınırının kesiştiği nokta

Güneyi: Ankara- Akşehir yolu ile Bolvadin yolunun kesiştiği noktadan başlayarak Cebrail, anayolu takiben Piribeyli yolu ile Konya il sınırını kesiştiği nokta       

 

 

36-) KOLUKISA GENEL AVLAĞI

Doğusu: Başkuyu’dan başlayarak yolu takiben Gözlü’ye dönen yola kadar

Kuzeyi:  Saçıkara’dan başlayarak yolu takiben Sarıkaya, Örnek, Başkuyu

Batısı:   Atlantı’dan başlayarak yolu takiben Saçıkara

Güneyi: Gözlü’ye dönen yoldan başlayarak, yolu takiben Gözlü, Atlantı

 

37-) KULU YEŞİLTEPE GENEL AVLAĞI

Doğusu: Konya il sınırı ile Ankara-Konya karayolu’nun kesiştiği noktadan başlayarak anayolu takiben Kulu, anayol ile Ahmet Baran caddesinin kesiştiği yol

Kuzeyi:  Ankara-Konya karayolu ile Konya il sınrının kesiştiği noktadan başlayarak, Konya il sınırını takiben, Aktaş, konya il sınırı ile Ankara-Konya yolunun kesiştiği nokta

Batısı:   Karacadağ’dan başlayarak anayolu takiben Boğazören, Altılar, Ankara-Konya yolu ile Konya il sınırının kesiştiği nokta.

Güneyi: Ankara-Kulu yolu ile Ahmet Baran caddesi’nin kesiştiği yoldan başlayarak Karacadağ

 

38-) SİNANLI GENEL AVLAĞI

Doğusu: Konya il sınırı ile Hacıömeroğlu yolunun kesiştiği noktadan  başlayarak, Hacıömeroğlu, Ortakışla, Hatırlı, Sülüklü

Kuzeyi:  Ankara-Akşehir anayolu ile Konya il sınırının kesiştiği noktadan başlayarak Konya il sınırını takiben Konya il sınırı ile Hacıömeroğlu yolunun kesiştiği nokta

Batısı:   Sülük yolu ile Ankara-Akşehir yolunun kesiştiği noktadan başalayarak Ankara-Akşehir yolunu takiben Konya il sınırının kesiştiği nokta

Güneyi: Sülüklü’den başlayarak, Beşışıklı, Sülüklü yolunu takiben Ankara-Akşehir yolu ile Sülüklü yolunun kesiştiği nokta.

 

39-) SOĞUKKUYU GENEL AVLAĞI

Doğusu: Altılar anayolu ile Konya il sınırının kesiştiği noktadan başlayarak, Altılar, Boğazören

Kuzeyi:  Gölbaşı ilçe sınırı ile Konya il sınırı kesişiminden başlayarak Kömişini, Altılar anayolu ile Konya il sınırının kesiştiği nokta

Batısı:   Haymana ilçe sınırı ile Konya il sınırının kesiştiği noktadan başlayarak il sınırını takiben, Gölbaşı ilçe sınırı ile Konya il sınırı kesiştiği nokta

Güneyi: Boğazören’den başlayarak anayolu takiben Arşıncı, Kırkpınar, Haymana ilçe sınırı ile Konya il sınırının kesiştiği nokta  

 

40-) TUZLUKÇU GENEL AVLAĞI

Doğusu: Hursunlu’dan Mah.yolundan başlayarak Tekeler yolu

Kuzeyi:  Mevlütlü’den başlayarak Koraşı, Turgut, Hursunlu

Batısı:   Tuzlukçu’dan başlayarak Pazarkaya, Ankara- Akşehir yolunu takiben Mevlütlü

Güneyi: Tekeler’den başlayarak Gölyaka, Tursunlu, Konarı, Tuzlukçu

 

41-) YAVAŞLI GENEL AVLAĞI

Doğusu: Kıllar’dan başlayarak yolu takiben Eğrikuyu, Harunlar, Hursunlu

Kuzeyi:  Yavaşlı yolu ile Ankara-Akşehir yolunun kesiştiği noktadan başlayarak yolu takiben Kıllar

Batısı:   Turgut’dan başlayarak Yavaşlı, Yavaşlı yolu ile Ankara-Akşehir yolunun kesiştiği nokta

Güneyi: Hursunlu’dan başlayarak Turgut

 

42-) YENİCEKAYA GENEL AVLAĞI

Doğusu: Karatepe’ye dönen yol ayrımından başlayarak Sarayönü

Kuzeyi:  Atlantı’dan başlayarak, Gözlü, Karatepe’ye dönen yol ayrımına kadar

Batısı:   Kadınhanın’dan başlayarak Yaylakaya, yolu takiben Atlantı

Güneyi: Sarayönün’den başlayarak,yolu takiben Kadınhanı

 

43-) YEŞİLDERE KÜTÜKKUŞAĞI GENEL AVLAĞI

Doğusu: Kozanlı’dan başlayarak anayolu takiben Bulduk, Yeniceoba

Kuzeyi:  Güzelyayla yolu ile Konya il sınırının kesiştiği noktadan başlayarak Güzelyayla, Yeşilyurt, Kozanlı

Batısı:   Mutlukonak köy yolu ile Konya il sınırının kesiştiği noktadan il sınırını takiben Güzelyayla yolu ile Konya il sınırının kesiştiği nokta

Güneyi:Yeniceoba’dan başlayarak anayolu takiben Kuşca,Turanlar,Kelhasan,Yeniceoba-Kandil yolunu takiben Mutlukonak, Mutlukonak köy yolu ile Konya il sınırının kesiştiği nokta

 

44-) YÜNLÜKUYU GENEL AVLAĞI

Doğusu: Konya il sınırı ile Mutlukonak köy yolunun kesiştiği noktadan başlayarak, Mutlukonak, Kandil-Kozanlı yolu, Yeniceoba- Kandil yolu, Kelhasan, Turanlar, Korkmazlar, Korkmazlar yolu ile Beyliova yol kesişimindeki nokta

Kuzeyi:  Hacıömeroğlu anayolu ile Konya il sınırının kesiştiği noktadan başlayarak, il sınırını takiben Mutlukonak köy yolu ile il sınırının kesiştiği nokta

Batısı:   Sülüklü’den başlayarak, Hatırlı, Ortakışla, Hacıömeroğlu anayolu ile Konya il sınırının kesiştiği nokta

Güneyi: Korkmazlar yolu ile Beyliova yol kesişimindeki noktadan başlayarak Beyliova, Zaferiye, Sülüklü

 

45-) ÇATÖREN KAVAK GENEL AVLAĞI

Kuzeyi: Hatunsaray, Karaağaç asfalt yolu takiben Sarıkız, Bayat, Kayhüyük, Boyalı, Çomaklı, D715 karayoluyla kesiştiği noktayı,

Doğusu: Çomaklı - D715 karayolunun kesiştiği noktadan Hadim ilçe yol ayrımına, yol ayrımından D705 karayolunu takiben Süleymaniye yol ayrımına kadar,

Güneyi :Süleymaniye yol ayrımından Süleymaniye’yi takiben Orhaniye, Akören ilçe merkezi, Kayasu, Çukurçimen, yeşiltekke arası asfalt yolu,

Batısı: Yeşiltekke’den Sadıklar, Kayadibi’ni takiben Hatunsaray’a kadarki asfalt yolu.

 

46-) ÇUKURKAVAK GENEL AVLAĞI

Kuzeyi: Bozkır – Pınarcık mahallesinden Akören – Bozkır ilçe sınırını takiben İçeriçumra ilçe   sınırına, İlçe sınırından Apa Barajı göletini takiben stabilize yol boyu İçeriçumra - Apa mahallesine, Apa mahallesinden İçeriçumra Dineksaray mahallesi arası asfalt yolu,

Doğusu: İçeriçumra – Dineksaray mahallesinden D705 karayolunu takiben Dinek, Çiçekköy, Sarıoğlan kavşağına kadar,

Güneyi :Sarıoğlan kavşağından D350 karayolunu takiben Bozkır – Yolören mahalle yol ayrımına,

Batısı: Bozkır – Yolören yol ayrımından Asfalt yolu takiben pınarcık mahallesini.

 

47-) ÇUMRA GENEL AVLAĞI

Kuzeyi: Kaşınhanı – Çumra arası asfalt yolu,

Doğusu: Çumra’dan güneye doğru sırasıyla Okçu, Ürünlü, Türkmencamili, Arıkören’i takiben Karaman il sınırına kadarki asfalt yolu,

Güneyi :Arıkörenden Yolun Karaman il sınırı ile kesiştiği noktadan il sınırını takiben D715 karayolunun kesiştiği noktaya,

Batısı: Karaman il sınırının D715 karayoluyla kesiştiği noktadan Konya karayolunu takiben Kaşınhanı merkezini.

 

48-) SARAYKÖY BADEMLİ GENEL AVLAĞI

Kuzeyi: D340 karayolu Seydişehir – Ortakaraören yol ayrımından Ortakaraören mahallesini takiben Ahırlı ilçesi Akkise mahallesi asfalt yolu, Akkise mahallesinden Ahırlı ilçe sınırını takiben Akören  - Bozkır ilçe sınırının kesiştiği noktaya kadar ki stabilize yolu,

Doğusu: Ahırlı – Akören – Bozkır ilçe sınırlarının kesiştiği noktadan stabilize yolu takiben Bozkır – Pınarcık mahallesi, pınarcıktan asfalt yolu takiben Bozkır ilçe merkezini,

Güneyi :Bozkır ilçe merkezinden D340 kara yolunu takiben Akçapınar mahallesini, Ahırlı – Aliçerçi mahallesinden Yalı Hüyük ilçe sınırını,

Batısı: D340 karayolu üzerindeki Kayacık - Ahırlı kavşağından Seydişehir – Ortakaraören yol ayrımını.

 

49-) SÜLEYMANİYE GENEL AVLAĞI

Kuzeyi: Akören ilçe merkezinden Süleymaniye’yi takiben D705 karayolunun kesiştiği noktaya kadarki asfalt yolu,

Doğusu: Süleymaniye yoluyla D705 karayolunun kesiştiği noktadan Hadim – Apa yol ayrımının oluğu noktayı,

Güneyi :D705 karayolunun Apa yol ayrımını takiben Apa mahallesi üzeri Apasaraycık mahallesine kadarki asfalt yolu,

Batısı: Apasaraycık, Karahüyük asfat yolu takiben Akören ilçe merkezini.

 

 

 

50-) ÜÇHÜYÜKLER GENEL AVLAĞI

Kuzeyi: Çumra – Küçükköy’den karkın, Ovakavağı, İsmil’i takiben Büyükaşlama’ya kadar ki asfalt yolu,

Doğusu: Büyükaşlama’dan Küçükaşlama, Sürgüç, Adakale’yi takiben Karaman il sınırına kadarki asfalt yolu,

Güneyi :Adakale asfalt yoluyla Karaman il sınırının kesiştiği noktadan Karaman il sınırını takiben Arıkören’e kadar ki asfalt yolu,

Batısı: Arıkören’den Türkmencamili’yi takiben Ürünlü, Okçu, Çumra ilçe merkezine, Çumra’nın kuzeybatısındaki asfalt yolu takiben Fethiye, Alemdar, küçükköy’e kadar.

 

51-) YENİSU GENEL AVLAĞI

Kuzeyi: Çumra ilçesi İçeriçumra mahallesinden D715 karayolunu takiben Güneysınır kavşağına,

Doğusu: D715 karayolu – Güneysınır kavşağından D350 karayolunu takiben Güneysınır ilçesi Gürağaç mahallesine,

Güneyi :Güneysınır ilçesi Gürağaç mahallesinden D350 karayolunu takiben Bozkır ilçesi Sarıoğlan kavşağına,

Batısı: Bozkır ilçesi arıoğlan kavşağından D705 karayolunu takiben Çumra ilçesi İçeriçumra kavşağını.

 

52-) DERBENT GENEL AVLAĞI

Doğusu           : Altınapa Baraj yol ayrımı, Küçük Muhsine, Dilekçi, Selehattin, Güneyköy ve Çukurçimen Yayla yolu

Güneyi           : Konya-Beyşehir karayolu yunuslar yol ayrımından başlayarak Kızılören Mahallesine kadar olan Beyşehir-Konya karayolu

Batısı  : Konya-Beyşehir karayolu yunuslar yol ayrımından başlayarak Çiftliközü, Akpınar ve Aşaçiğil Mahalleleri yolu

Kuzeyi            : Belekler, Aşağıçiğil mahalleleri yolu 

 

53-) İNCESU DEVLET AVLAĞI

Doğusu           : Kayalı, Gökyurt, İlyasbaba, Hatunsaray, Mahalle yolları.

Güneyi           : Hatunsaray, Yeşildere, Yaylacık, Ketenli, Çatköy ve Bostandere Mahalle yolları.

Batısı  : Seydişehir – Bostandere yol ayrımından Konya İl yolu İnlice Mah. yol ayrımına kadar.

Kuzeyi            : Konya İl yolu İnlice Mah. yol ayrımından Erenkaya yol ayrımı Kayalı Mahalle yolu arası.

 

54-) GAVURGÖLÜ DEVLET AVLAĞI

Doğusu           : Hatunsaray, Çatören Mahalle yolları Akören İlçe yolu.

Güneyi           : Seydişehir-Yalıhüyük İlçe yolu ile Kayasu Mah.-Akören İlçe yolu

Batısı              : Seydişehir – Bostandere Mahallesi yol ayrımı.

Kuzeyi            : Bostendere, Diklitaş, Ketenli, Yaylacık, Yeşildere, Kuzuağıl, Kayadibi Mahalle yolları.

 

55-) BEYŞEHİR DEVLET AVLAĞI

Doğusu           : Seydişehir-Konya İl karayolu Çavuş Mahallesi yol ayrımına kadar.

Güneyi           : Seydişehir İlçesinden Gökçehüyük, Taraşçı, Durak Mahalle yolu.

Batısı  : Durak, Huğlu Hah. Yolu Beyşehir -Konya karayolu Göçü Mah. yol ayrıma kadar

Kuzeyi            : Seydişehir Çavuş Mahallesi yol ayrımından Çiçekler, Çivril, Mesutlar, Göçü Mah. yolu                     

 

 

 

 

 

56-) HÜYÜK GENEL AVLAĞI

Doğusu           : Beyşehir-Konya yolu Hüyük yol ayrımı

Güneyi           : Beyşehir İlçe merkezi

Batısı  : Beyşehir-Isparta karayolu Hüyük yol ayrımı

Kuzeyi            : Beyşehir-Konya yolu Hüyük yol ayrımından Yenidoğan, Selki, Hüyük, Çavuş Mahalle yollarından Beyşehir- Şarkikaraağaç yol ayrımına kadar.

 

57-) DOĞANHİSAR DEVLET AVLAĞI

Doğusu           : Konya-Beyşehir Karayolu Ilgın yol ayrımından Çiftliközü, Aşağıçiğil Mah. yolu

Güneyi           : Beyşehir-Konya yolu Hüyük yol ayrımından Yenidoğan, Selki, Hüyük, Çavuş Mahalle yollarından Beyşehir- Şarkikaraağaç yol ayrımına kadar.

Batısı  : Karağa, Yukarıketenlik Mah. yolu ile Isparta il sınırından Hüyük yol ayrımı arası

Kuzeyi            : Aşağıçiğil, Balkı, Doğanhisar, Karağa karayolu

 

58-) DEDEMOĞLU GENEL AVLAĞI

Doğusu: İsmil mahallesinden Adana-Konya karayoluna, buradan karayolu üzerinden Konya istikametine doğru devamla  Sakyatan mahallesine kadar.

Kuzeyi: Sakyatan ve Başak mahallelerinden Konya-Antalya çevre yolunu kestiği noktaya, buradan Konya-Antalya çevre yolunu takiple Konya-Karaman yolu sapağına kadar.

Batısı: Konya-Karaman karayolunu takiple İçeri Çumra’ya gelmeden, Fethiye mahallesi dönüş yoluna kadar.

Güneyi: Konya-Karaman karayolu üzerindeki Fethiye mahallesi dönüş yolundan Fethiye mahallesine, buradan sırasıyla Alemdar, Küçükköy, Karkın, Ovakavağı mahallerini takiple İsmil mahallesine.

 

59-) GÖDENE GENEL AVLAĞI

Doğusu: Çomaklardan başlayıp Konya-Karaman karayolunu takiple, Konya-Seydişehir karayolunun kestiği noktaya kadar.

Kuzeyi: Konya-Karaman karayolunun kestiği noktadan başlayıp, Konya-Seydişehir karayolunu takiple Sefaköy sapağına kadar, oradan Sefaköy mahallesine,

Batısı: Sefaköy mahallesinden başlayıp, Erenkaya mahallesine oradan Konya-Seydişehir karayoluna, buradan Kayalı, Kumralı, Gökyurt, Güneydere hattından Hatunsaray mahallesine kadar.

Güneyi:  Hatunsaray mahallesinden, Karaağaç, Sarıkız, Kayhüyük, Boyalı hattını takiple Çomaklar mahallesine kadar.

 

60-) LADİK GENEL AVLAĞI

Doğusu: Bahçesaray, Bağrıkurt ve Dokuz mahallerinden geçen Konya-Afyon karayolu

Kuzeyi: Ertuğrul, Ladik mahallerinden geçen Konya-Afyon karayolu üzerinden Şahören mahallesi dönüşüne kadar.

Batısı: Konya-Afyon karayolu Şahören mahallesi dönüşünden, Şahören mahallesine,  devamla Beykavağı (Kestel) mahallesine, oradan orman yolunu takiple Yükselen (Bilecik) mahallesine kadar.

Güneyi:  Yükselen mahallesinden yolu takiple Sızma mahallesine, oradan Selçuk üniversitesi kampüs alanına dönen yola kadar, oradan kampüs alanından geçerek, Konya-Afyon karayoluna.

 

61-) ORTAKONAK (ZİVECİK) GENEL AVLAĞI

Doğusu: Konya-Karaman yolunun Göçü mahallesi dönüşünden başlayarak, Göçü, Karakaya, Divanlar, Zencirli, Çengilti mahallelerini takiben Karaömerler mahallesi dönüş yoluna kadar.

Kuzeyi: Karaömerler dönüş yolundan, Karaömerler mahallesine takiple Sarıcalar, Çaltı ve Dokuz mahallesine,

Batısı: Dokuzlar mahallesinden Konya-İstanbul karayolunu takiple, Konya-Adana-Antalya çevre yoluna, buradan Konya-Adana karayolu dönüşüne kadar.

Güneyi: Konya-Adana karayolunu takiple Sakyatan, Yarma mahallesinden sonraki Göçü yolu dönüşüne kadar.

 

 

62-) SULUTAS GENEL AVLAĞI

Doğusu: Krom Magnezit Fab. Durunday, Yorgancı, Köyceğiz, Yaka, Sarayköy ve Sille Mahalleri.

Kuzeyi: Sille, Sulutas, Tatköy ve Küçükmuhsine Mahalleri,

Batısı: Küçükmuhsine, Ulumuhsine’ ye, oradan dağ yolunu takiple Konya-Beyşehir karayoluna,

Güneyi: Konya-Beyşehir karayoluna, buradan Altınapa barajının döküldüğü dereyi takiple Konya-Seydişehir karayoluna.

 

63-) TEPEKÖY GENEL AVLAĞI

Doğusu: Konya-Afyon karayolundan Şahören mahallesine, orman içinden dağ yolunu takiben Yükselen mahallesine,

Kuzeyi: Konya-Afyon karayolu ile Kadınhanı ilçesine, buradan Osmancık mahallesine

Batısı: Osmancık, Çeşmecik, Barakmuslu mahallerini takiple Gökçeyurt’a giden dere yatağındaki yol,

Güneyi:  Dere yatağındaki yoldan takiple Başarakavak mahallesine, buradan Yükselen mahallesine.

 

64-) HALKAPINAR DEREYÜZÜ DEVLET AVLAĞI

Doğusu:   Niğde il sınırı, 

Kuzeyi:Gökçeyazı –Burna mahalle yolunun  Halkapınar sapağından başlayıp, Niğde İl Sınırına kadar olan kısım,                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Batısı:  Ereğli Halkapınar karayolunun  Seydifakılı sapağından başlayıp, Halkapınar’a kadar olan kısım,  Halkapınar Aydınkent  -Ereğli  Karayolunun Ereğli İlçe Hududuna kadar olan kısım ve  oradan Ereğli İlçe     hududunun Mersin İl Hududuna kadar olan kısım,

Güneyi: Mersin  ve Niğde il sınırı,

 

65-) EREĞLİ SULUDERE DEVLET AVLAĞI

Doğusu:  Ereğli Halkapınar karayolunun Gökçeyazı Mahalle sapağından başlayıp-  Halkapınar İvriz mahalle yolunun Ereğli hududuna kadar olan kısım, oradan da Ereğli İlçe Hududundan Mersin İl Hududuna kadar olan kısım, 

Kuzeyi: İvriz barajından çıkan sabit gömme beton sulama kanalının Ulumeşe, Melicek, Karaburun istikametindeki sulama kanalı,

Batısı:  Karaman il sınırı,

Güneyi: Mersin- Karaman il sınırı,

      

66-) EMİRGAZİ DEMİRCİ GENEL AVLAĞI

Doğusu: E-90 Karayolunun  Belkaya sapağından başlayıp, Aksaray Hududuna kadar olan

bölümü.

Kuzeyi: Aksaray il hududu.

Batısı: Karapınar –Besçi yolunun Yamaç mahallesi  sapağından başlayıp, Aksaray İl Hududuna kadar olan kısım.

Güneyi:   Besçi yaylasından Kayalı, Yamaç, Emirgazi , Belkaya mahalleleri arasında kalan yol..

 

67-) KARAPINAR BESÇİ GENEL AVLAĞI

Doğusu: Karapınar – Besçi yolunun  Aksaray il hududuna kadar olan kısım.

Kuzeyi: Aksaray il hududu.

Batısı: Karapınar – Esentepe  yayla yolu.

Güneyi:  Karapınar  Besçi yolunun , Karapınar Esentepe yayla yoluna bağlayan kısım.

68-) HOTAMIŞ GENEL AVLAĞI

Doğusu: Karapınar Akçaşehir yolu,

Kuzeyi:  Konya- Karapınar karayolunun Sazlıpınar sapağından başlayıp, Apakkaşı- Akçaşehir sapağına kadar olan kısım.

Batısı: Konya Karapınar karayolunun Sazlıpınar sapağından başlayıp, Büyükaşlama,  Küçükaşlamaya karayolu,

Güneyi: Karaman il sınırı,

 

69-) KAYALI GENEL AVLAĞI     

Doğusu: Ereğli Kutören karayolunun Taşbudak sapağından başlayıp, Kutören, Belkaya    karayolu, 

Kuzeyi: Belkaya – Emirgazi  Besci Karayolu,

Batısı:  Karapınar karayolunun eski sanayi kavşağından başlayıp, Besci, Eşmekaya yolu,

Güneyi: Karapınar Karyem sapağından başlayıp, Yeşilyurt, Gölören, Taşbudak mahalle yolu,

 

70-) MEYİL GENEL AVLAĞI   

Doğusu: Konya Ereğli Karayolunun Karapınar eski sanayi kavşağından başlayıp ,Esentepe mahallle yolunun Aksaray sınırına kadar olan kısmı,

Kuzeyi: Yelli kuyu yaylasından başlayıp,  Tilkişar  yaylası, Bacanak yaylası, Esentepe yaylası mahalle yolunun Aksaray hududuna kadar olan kısım.

Batısı: Konya -Karapınar karayolunun Merdivenli sapağından başlayıp, Kuzukuyusu yaylası, Emmioğlu yaylası, Bacanak yaylası, Yillikuyu yaylasına kadar olan kısım.

Güneyi: Konya- Karapınar karayolunun Merdivenli mahallesinden başlayıp, Karapınar eski Sanayi kavşağına  kadar olan kısım,   

 

71-) KUSKUNCUK BEYKÖYÜ GENEL AVLAĞI

Doğusu: Ereğli Adana Karayolunun  Çakmak mahallesi sapağından başlayıp, Çayhan, Çat, Seydifakılı mahalle yolunun  Burna  köy yolu sapağına kadar olan kısım.

Kuzeyi: Ereğli – Adana karayolunun  Beyköyü- Kuskuncuk mahallesi sapağından başlayıp, Çakmak mahallesine kadar olan  kısmı,

Batısı: Ereğli  İvriz Karayolunun  İvriz baraj seddi girişinden başlayıp,  baraj seddi,  İvriz sağ sahil sulama  ana beton kanalının   Kuskuncuk  mahallesi hududunda kalan kısmı,

Güneyi: Ereğli  İvriz Karayolunun  İvriz baraj seddi girişinden başlayıp , İvriz mah., Halkapınar ilçesi, Tont Kalesi  , Gökçeyazı mah- Burna karayolunun çayhan mahallesi sapağına kadar olan kısım. 

 

72-) YILANLI BEŞTEPELER GENEL AVLAĞI

Doğusu:   Akhüyük, Çiller,  Zengen Mahalle yolu oradan E-90 Karayolunun Belkaya mahallesi sapağına kadar olan kısım,

Kuzeyi: E-90 Karayolundan Belkaya mahallesine giden Asfalt yol,

Batısı: Belkaya, Kuzukuyusu, Sazgeçit Karayolu,

Güneyi: Sazgeçit Mahallesinden Akhüyük Mahallesine kadar olan Tahliye Kanalı

 

73-) SELVİLİ AŞIKLAR GENEL AVLAĞI

Doğusu:   Taşbudak karayolu,  Demirci karayolu,

Kuzeyi: Aksaray il sınırı,

Batısı: Konya Karapınar karayolunun eski sanayi kavşağından başlayıp, Besci, Eşmekaya yolunun il sınırı,

Güneyi: Karapınar Ereğli karayolu eski sanayi kavşağından başlayıp, Meke tuzlası krater gölü kavşağının Emirgazi- Yeşilyurt- Gölören- Taşbudak karayolu bağlantısı,     

 

 

74-) KESMEZ GENEL AVLAĞI

Doğusu:   Konya Ereğli Karayolunun Kazanhüyüğü sapağından başlayıp, NATO stabilize yoluna kadar olan yayla yolu,

Kuzeyi: Konya Ereğli Karayolunun Kazanhüyüğü sapağından başlayıp Acıgöl Petrole kadar olan kısım,

Batısı: Acıgöl Petrol karşı sapağından başlayıp, Beşkuyu, Bostanlık, Çiçek yaylasına giden yayla yolu,

Güneyi: NATO 1. Stabilize yol,