AÜ'den çocuklar için "Resim Atölyesi"

AÜ'den çocuklar için "Resim Atölyesi"

ESKİŞEHİR (AA) - Anadolu Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi bünyesinde kurulan "Resim...

ESKİŞEHİR (AA) - Anadolu Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi bünyesinde kurulan "Resim Atölyesi"nin açılışı gerçekleştirildi.

AÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, atölyenin açılışında yaptığı konuşmada, Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi bünyesinde bugüne kadar Uzay Zaman Noktası, Seramik Atölyesi ve Okul Öncesi Matematik Atölyesi gibi pek çok atölye ve birimin açılışını gerçekleştirdiklerini anımsatarak, bugün Resim Atölyesi'nin açılışını yaparak merkeze yeni bir birim daha kazandırdıklarını kaydetti.

Söz konusu atölyeler sayesinde özellikle çocukların ve gençlerin bilim ve sanat alanındaki becerilerini geliştirmeyi ve onlara bu alanda da katkılar sunmayı amaçladıklarını vurgulayan Gündoğan, şöyle konuştu:

"Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile yapacağımız görüşmeler neticesinde daha çok çocuğun ve gencin Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi'nden yararlanmalarını hedefliyoruz. Bu atölyelerimizde öncelikle dezavantajlı gruplarda yer alan yani engelli olan ve yuvalarda kalan çocuklarımızın hizmet almalarını hedefliyoruz. Bu noktada inşallah önümüzdeki günlerde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile görüşmelerimiz olacak. Özellikle çocuk yuvalarında kalan çocuklarımızın Resim ve Seramik Atölyelerimiz ile Okul Öncesi Matematik Noktamızdan faydalanmalarını sağlayacağız. Topluma hizmet faaliyeti üniversitemizin en önemli görevlerinden biri."

Gündoğan, konuşmasının ardından AÜ Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi'ne katkılarından dolayı Atölyeler Müdürlüğü personeline teşekkür belgelerini verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler