ATO Yönetim Kurulu Başkanı Bezci:

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Bezci:

"Meslek liselerimiz ve üniversitelerimiz, iş gücü piyasasının istediği temel bilgi ve becerilere sahip mezun verememektedir. Ben bir mimarım. Üniversitelerden mezun mimarlar işin ne olduğunu ancak şantiyelerde öğreniyorlar"

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, meslek liselerinin ve üniversitelerin, iş gücü piyasasının istediği temel bilgi ve becerilere sahip mezun vermediğini ileri sürerek, "Üniversitelerden mezun mimarlar işin ne olduğunu ancak şantiyelerde öğreniyorlar." ifadesini kullandı.

ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bilgisayar Tabanlı Mesleki Belgelendirme ve Kariyer Merkezi Projesinin (BİLMEK) açılış toplantısı gerçekleştirildi.

Burada konuşan Bezci, ticaret sektöründeki iş gücünün yeterliliklerinin mesleki kariyere dönüştürülmesi amacıyla gerçekleştirilecek projenin ATO’nun yeni vizyon ve misyonunun eseri olduğunu kaydetti.

Bezci, projeyi uygulamaya koymaktaki temel amaçlarının ATO üyelerinin gelişen teknolojiye ve yeniliklere uyum sağlayarak üretimlerini, iç ve dış ticaretlerini geliştirmesi ve tüm bu gelişimlerin ülke ekonomisine pozitif katkı sağlaması olduğunu bildirdi.

İş dünyasının nitelikli eleman temininde ciddi sıkıntılar yaşadığını belirten Bezci, "Meslek liselerimiz ve üniversitelerimiz, iş gücü piyasasının istediği temel bilgi ve becerilere sahip mezun verememektedir. Ben bir mimarım. Üniversitelerden mezun mimarlar işin ne olduğunu ancak şantiyelerde öğreniyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Eleman teminindeki sıkıntıların Türkiye'nin tüm illerinde yaşandığını belirten Bezci, İŞKUR’un yaptığı 2015 yılı iş gücü piyasası araştırmasının Ankara'daki iş yerlerinin yüzde 23,9'unun eleman bulmakta güçlük çektiğini ortaya koyduğunu aktardı. Bezci, eleman temininde en fazla güçlük çeken iş yerleri arasında imalat, konaklama ve yiyecek faaliyetleri sektörlerinin başı çektiğine dikkati çekti.

- 15 sektörde meslek standardı hazırlanacak

Toplantıda konuşan Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Adem Ceylan, programın amacını 15 sektörde meslek standartlarının hazırlanması, ulusal yeterliliklerin geliştirilmesi ve söz konusu ulusal yeterliliklerin doğrultusunda ölçme, değerlendirme ve belgelendirme merkezlerinin oluşturulması olarak tanımladı.

BİLMEK Projesi'nin açılış toplantısına AB Türkiye Delegasyonu temsilcileri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri ve ATO Meclis üyeleri de katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler