Atilla Kart’tan İsrail ihalesine tepki
Kart "Türkiye'yi, İsrail'e mahkum eden Hükümetin, Gazze katliamı konusunda ahkam kesmesi ne kadar inandırıcı olabilir?'' diye sordu.
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Türk İnsansız Hava Aracı ihalesiyle ilgili iddialarının ardından bu kez de yine İsrailli firmaya verilen Keşif Podu ihalesiyle ilgili iddiaları gündeme getirdi. Keşif Podu ihalesinin daha önce iptal edilmesine rağmen yine aynı İsrailli firmaya verildiğini belirten Kart "Türkiye'yi, güvenlik ve ulusal çıkarlar konusunda İsrail'e mahkum eden Hükümetin, Gazze katliamı konusunda ahkam kesmesi ne kadar inandırıcı olabilir?'' diye sordu.
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Hükümetin ulusal güvenlik konularındaki zafiyeti, öngörüsüzlüğü ve sözleşme ihlallerini görmezden gelen politikalarının Türk İnsansız Hava Aracı (TİHA) projesinden ibaret olmadığını, Keşif Podu projesinde de benzer durumların sözkonusu olduğunu savundu. 1998 yılındaki Keşif Podu ihalesini TİHA ihalesini alan Elbit-İsrail firmasının kazandığını belirten Kart, hükümetin 2006 yılında keşif podu ihtiyacına yönelik olarak yeni bir ihale sürecini başlattığını ve 2 pod olan ihtiyacın yeni ihalede iki katına çıkarıldığını söyledi.
YETERLİLİĞİ BULUNMAYAN İSRAİL FIRMASI KAZANDI
İptal edilen bir alım için yapılan ihalenin yine aynı şirkette kaldığını ve Aralık 2008 sonunda 167 milyon dolar seviyesinde yeni sözleşme yapıldığını kaydeden Kart "Hem yasaklı bir firmanın söz konusu olması hem de Gazze katliamı varlığını sürdürmesine rağmen neden sözleşmenin iptali yoluna gidilmemektedir? Bu tablo aslında Hükümetin ulusal güvenlik ve istihbarat konularındaki zafiyetlerini, sorumsuz tavrını ve öngörüsüzlüğünü gösteren ibret verici bir tablodur. Türkiye'yi güvenlik ve ulusal çıkarlar konusunda İsrail'e mahkum hale getiren bu hükümetin Gazze katliamı konusunda ahkam kesmesi ve hamaset yapması ne kadar inandırıcı ve etkili olabilir?" sorularını da yöneltti.
Memleket