Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılı

Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılı

Milli Savunma Bakanı Canikli:- "Milletimiz, devletimiz ve şanlı ordumuz Cumhuriyete, demokrasiye, milli egemenliğe ve hukukun üstünlüğüne sahip çıkmakta, Türkiye Cumhuriyeti bütün risk, tehdit ve engellemelere rağmen yükselişini sürdürmekte ve tüm dünyada

ANKARA (AA) - Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, "Milletimiz, devletimiz ve şanlı ordumuz Cumhuriyete, demokrasiye, milli egemenliğe ve hukukun üstünlüğüne sahip çıkmakta, Türkiye Cumhuriyeti bütün risk, tehdit ve engellemelere rağmen yükselişini sürdürmekte ve tüm dünyadaki mazlum ve masumların güvenli sığınağı olmaya devam etmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Milli Savunma Bakanı Canikli, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79'uncu yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Atatürk ve silah arkadaşlarının gelecek nesillere emanet bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti'ni, ecdattan aldıkları güç, millete olan inanç ve tarihten gelen ilhamla daha ileriye taşımak için mücadele ettiklerini belirten Canikli, "Güçlü ekonomimiz, güçlü demokrasimiz ve güçlü ordumuz ile tek bayrak, tek millet, tek vatan ve tek devlet anlayışı etrafında tek yürek olarak, hedeflerimize büyük bir kararlılıkla ve emin adımlarla yürüyoruz. Birliğimize, bütünlüğümüze, değerlerimize ve mirasımıza yönelik saldırı ve tehditlere karşı millet ve devlet olarak tek vücut halinde verdiğimiz mücadelenin başarıya ulaşacağından en ufak bir şüphemiz yoktur." ifadesini kullandı.

Bakan Canikli, mesajında şunları kaydetti:

"Milletimiz, devletimiz ve şanlı ordumuz cumhuriyete, demokrasiye, milli egemenliğe ve hukukun üstünlüğüne sahip çıkmakta, Türkiye Cumhuriyeti bütün risk, tehdit ve engellemelere rağmen yükselişini sürdürmekte ve tüm dünyadaki mazlum ve masumların güvenli sığınağı olmaya devam etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle vefatının 79'uncu yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile bayrak, millet, vatan ve devlet uğruna canını vermeye can atmış kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yad ediyorum.​"

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :