Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına tepkiler

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına tepkiler

Şair ve şarkı sözü yazarı İlkan:- "Gerçekten acılar denizinde boğulduk. Belki artık bir umut. Acı da umut da insandan geliyor. Artık bu hazin tablolara son verilsin"- Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Dilligil:- "Çok öfkeliyim, milletimin ve bayrağımın üze

İSTANBUL (AA) - Şair ve şarkı sözü yazarı Ahmet Selçuk İlkan, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin, "Gerçekten acılar denizinde boğulduk. Belki artık bir umut. Acı da umut da insandan geliyor. Artık bu hazin tablolara son verilsin." dedi.

İlkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör konusunda sadece Türkiye değil, tüm dünya ülkelerinin ortak bir çözüm araması gerektiğini kaydetti.

İlkan, şunları söyledi:

"Gerçekten acılar denizinde boğulduk. Belki artık bir umut. Acı da umut da insandan geliyor. Artık bu hazin tablolara son verilsin. Gönül birliğiyle, ortak akılla bir çözüm olması gerekiyor diye düşünüyorum. Her gün acılardan acılara çarpıyoruz. İnsanın tahammül sınırlarını aşıyor bu acılar. Yine insandan ve insan aklından başka bir gerçek yok. Bir mucize değil ama bir gönül birliğine ihtiyacı var bu toplumun. Dilimizi, kalbimizi, öfkemizi, biraz daha dindirerek, teröre karşı mücadeleyi vermemiz gerekiyor diye düşünüyorum."

İlkan, "Geç kaldığımızın farkındayız. Gözyaşlarımızla bu acıları dindiremeyiz. Sadece aklımız, vicdanımız ve merhametimizle, o zalim insanlara güzel duyguları bir şekilde hissettirerek ve yeniden insana yakışan, yaraşan bütün güzel duyguları aşılayarak çözebileceğimize inanıyorum. Yoksa hayatın bu acı tablosunu ne yazık ki daha sık görecek insanoğlu ve dünya. Aceleci olmak zorundayız. Yalnız sabırla değil biraz da ortak mücadeleyle aşabileceğimize inanıyorum." diye konuştu.

Ahmet Selçuk İlkan, yaşadığı üzüntüyü dile getirerek, "İçimiz kan ağlıyor. Hepimizin başı sağolsun. Terörü lanetliyoruz. Terör bence, insanlığın en acı yüzü. İnsanım diyen bir insana yakışmayacak, yaraşmayacak bir zulüm ve zalimlik. Yeryüzünden kalkması gerekiyor. Yazık oluyor, gelecek nesillere miras bırakacağımız dünyaya. İnsanlara Allah'ın verdiği en büyük armağan olan yaşamı bile zalim eller yüzünden yaşatmadan en doğal hakları alınıyor ellerinden. Ne yazık ki romanlar yazılır bunun için. Gidenleri geri getiremediğimiz için acıları da dindiremiyoruz. İnşallah akıl ve vicdan hepsini yenecek ve bu acı günleri unutturacak diye düşünüyorum." değerlendirmesini yaptı.

- Dilligil: "Belki biz de aynı saatlerde orada olacaktık"

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Çiçek Dilligil de yaşanan olayın çok üzücü olduğunu ifade ederek, "Ne diyebilirim. Çok üzücü ve çok acı. Biz de yoldaydık ve yolda aldık haberi. Havaalanından vazgeçip, arabayla gitme kararı aldık. Aynı gün, belki aynı saatlerde biz de orada olacaktık arkadaşlarımızla. Nitekim, tanıdığınız, tanımadığınız fark etmiyor. Hepsi insan. Hangi millet, hangi yer ya da kim, fark etmiyor. Birçok insan var. Artık lanetlemenin ötesinde ne yapılır. Ben bilmiyorum. Sözün bittiği yer demek de bir klişe oldu ama çok acı ve gerçekten korkuyorum. Çünkü benim de bir çocuğum var. Her an her yerde olabiliyor." dedi.

Saldırı dolayısıyla çok üzgün olduğunu söyleyen Dilligil, "Çok öfkeliyim, milletimin ve bayrağımın üzerine oynanan bu oyunlardan ötürü. Birilerine inanmaya ve kendimi güvende hissetmeye ihtiyacım var. Umarım bunları hissedeceğiz. Toplum olarak da büyük yaralar alıyoruz. " dedi:

Çiçek Dilligil, haberi aldığı sırada, yemek yediklerini kaydederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yanlardan kahkaha sesleri geliyordu. Aynı topluluk değişmedi ama sessizliğe büründü, hiç tanımadığımız insanlar. Ortak kader. Herkes çok mutsuz şu anda. Bu güven duygusunun zedelenmesi ve umudun bitmesi en büyük korkumdur. Öyle günler yaşadığımızı hissediyorum. Öncelikle bir anne olarak söylüyorum, bu iki duygumu pekiştirmeye ihtiyacım var. Güvenmek ve umutlanmak istiyorum. Giden tüm canların yakınlarının başı sağolsun. Bütün yaralılar bir an önce şifa bulsun ve bir daha yaşanmasın inşallah."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :