"Atamalarda sorunlar yaşanıyor"

"Atamalarda sorunlar yaşanıyor"

Türk Eğitim-Sen Konya 1. No'lu Şube Başkanı Tanfer Ata, "Geçici görevlendirmeler haksız ve adaletsizdir. Bu işlemlerin iptalini istiyoruz" dedi.

Türk Eğitim-Sen Konya 1. No'lu Şube Başkanı Tanfer Ata, Danıştay'ın Milli Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama Yönetmeliği'nin yürütmesini durdurma kararını uygulamak isteyen Konya'daki yetkililere, bu durumdan rahatsız olan çevrelerce baskı yapılmaya başlandığını savundu.

 

Ata, bir grup sendika üyesi ile birlikte Konya Valiliği önünde yaptığı basın açıklamasında, 27 Ağustos 2007 tarihinde, Danıştay'ın, Milli Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama Yönetmeliği'nin yürütmesini durdurduğunu, Bakanlığın da 2 Ekim tarihinde bir genelge yayınlayarak, yargı kararının uygulanması yönünde valilikleri bilgilendirdiğini söyledi.

Yargı kararı bütün illerde olduğu gibi Konya'da da uygulandığı halde, bazı sorunlarla karşı karşıya gelindiğini belirten Ata, şunları kaydetti:

 

''Danıştay'ın Atama Yönetmeliği'nin yürütmesini durdurma kararını uygulamak isteyen Konya'daki yetkililere, bu durumdan rahatsız olan çevrelerce baskı yapılmaya başlanmıştır. Biz aslında bu konuyu Sayın Valimizle görüşmek istedik ancak işlerinin yoğunluğu nedeniyle randevu alamadık, randevu alabilirsek bu konuyu kendisine duyuracağız. Danıştay kararını uygulamak doğru işlemdir, yapılan şu anki geçici görevlendirmeler haksız ve adaletsizdir. Varsa bu şekilde yapılan işlemler bunların iptalini istiyoruz.''

 

Atamaların aynı okul, aynı ilçe olmasına kimsenin bir itirazı olmadığını ifade eden Ata, ''Artık yeter, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından acil olarak Atama Yönetmeliği çıkartılsın. Konya'da 4 yıldır sendika başkanlığı yapıyorum, 4 yıldır yönetici atama işlemlerini bitiremedik. Bu kadar acizlik, bu kadar beceriksizlik, acaba nasıl izah edilebilir? Kamuoyunun bunları bilmesini istiyoruz'' diye konuştu.

 

''Sayın Valimizi bir kez daha uyarıyoruz, doğru verdiği kararın arkasında olmasını istiyoruz. Geçici görevlendirmelerde yapılan usulsüzlüğe de engel olmasını istiyoruz'' diyen Ata, Konya'nın dışında bu konuda bu kadar ciddi sıkıntı yaşayan il olmadığını savunarak, yargı kararlarının bürokratlara bırakılarak, uygulanmasının önünde engel olunmamasını istedi.

Ata ve beraberindeki sendikacılar, ''İşte memur, işte sendika, Türkiye Kamu-Sen'' şeklinde sloganlar attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

AA