Astana Kulübü 2. Toplantısı

Astana Kulübü 2. Toplantısı

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev: - "Kazakistan’ın misyonu Orta Asya bölgesinde Batı ile Doğu ve Kuzey ile Güney arasında güçlü bir köprü olmasıdır"

ASTANA (AA) – Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, ülkesinin misyonunun Orta Asya bölgesinde Doğu ile Batı ve Kuzey ile Güney arasında güçlü bir köprü haline gelmesi olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Nazarbayev, Avrasya'dan siyasi ve ekonomi uzmanlarını bir araya getiren Astana Kulübü 2. Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, petrol ve metal fiyatındaki düşüş, ulusal paranın değerini kaybetmesi, dünya ticaretindeki yavaşlama ve karşılıklı yaptırımların küresel ekonomiyi etkilediğini belirterek, “Ancak bu umutsuz bir durum değildir. Her şeyden önce ekonomik kalkınmanın yeni yollarını ve karşılıklı çıkar işbirliğinin yeni sınırlarını bulmak gerekir.” dedi.

'Büyük Avrasya’nın oluşturulması için güzergahın ortaklaşa belirlenmesi gerektiğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Nazarbayev, Şanghay İşbirliği Örgütü'nün (ŞİÖ), Avrasya Ekonomik Birliği'nin (AEB), Avrupa Birliği'nin (AB) ve İpek Yolu Ekonomik Kuşağı Projesinin derin bir etkileşim içinde olması gerektiğini ifade etti.

“Kazakistan’ın misyonu Orta Asya bölgesinde Batı ile Doğu ve Kuzey ile Güney arasında iki yönlü ve güçlü bir köprü olmasıdır.” diyen Nazarbayev, her yerin kendi sorunları olduğunu, ancak diyalog ve müzakere yoluyla sorunların adım adım aşılacağından emin olduğunu belirtti.

Astana Kulübü 2. Toplantısı'na 20’den fazla ülkeden yaklaşık 60 uzman katılıyor. Dünya politikasını ve ekonomisini etkileyen sorunların ele alınacağı toplantı 16 Kasım’a kadar sürecek.

Astana Kulübünün ilk toplantısı geçen yıl yine kasım ayında yapılmıştı.

Astana Kulübü 2. Toplantısı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :