ASO 1. OSB'den "üç boyutlu öğrenme" projesi

ASO 1. OSB'den "üç boyutlu öğrenme" projesi

ASO 1. OSB Başkan Vekili Kodaman:- "Etkileşimli üç boyutlu öğretim yöntemiyle öğrencilerin konuları çok kısa zamanda ve kalıcı şekilde, gerçeklik algısıyla öğrenmeleri sağlanacak"

ANKARA (AA) - Ankara Sanayi Odası (ASO) 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkan Vekili Namık Kodaman, mesleki eğitimde başarının artırılması için teknolojinin yakından takip edilmesi gerektiğini belirterek, "Etkileşimli üç boyutlu öğretim yöntemiyle öğrencilerin konuları çok kısa zamanda ve kalıcı şekilde gerçeklik algısıyla öğrenmeleri sağlanacak." ifadesini kullandı.
OSB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, ASO 1. OSB Konferans Salonu'nda Hacettepe ASO 1. OSB Meslek Yüksekokulu iş birliğiyle Avrupa Birliği hibe programı kapsamında "Mesleki Eğitimde Etkileşimli Üç Boyutlu Ders İçerikleri ile Öğrenme ve Endüstriyel Uygulamaları" projesinin açılış toplantısı yapıldı.
Kodaman, toplantıda yaptığı konuşmada, sanayinin en temel sorununun nitelikli eleman yetiştirilememesi olduğuna değinerek, bu sorunu aşmanın yolunun mesleki eğitimden geçtiğini vurguladı.

Mesleki eğitimde derslere ilgi ve başarı oranının artırılması için teknolojinin yakından takip edilmesi gerektiğine işaret eden Kodaman, "Eğitimde yeni bir yöntem olan etkileşimli üç boyutlu öğretim yöntemiyle mesleki ve teknik eğitimde öğrenilmesi zor pek çok konu kolay anlatılabilir hale gelerek, öğrencilerimizin konuları, çok kısa zamanda ve kalıcı şekilde, gerçeklik algısıyla öğrenmeleri sağlanacak." değerlendirmesinde bulundu.

"Mesleki Eğitimde Etkileşimli Üç Boyutlu Ders İçerikleri ile Öğrenme ve Endüstriyel Uygulamaları" projesi, ön lisans ve lisans eğitimi programlarında yer alan, sınırlı sayıda deney setleriyle veya teorik olarak verilen hidrolik-pnömatik, mekatronik derslerinde kullanılmak üzere artırılmış gerçeklik ve sanal gerçekliğe dayalı ders içerikleri geliştirerek öğrencilere zamandan ve mekandan bağımsız eğlenceli bir öğrenme ortamı sunmayı hedefliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :