Askeri Yargıtayın 102. kuruluş yıl dönümü

Askeri Yargıtayın 102. kuruluş yıl dönümü

Askeri Yargıtay Başkanı Hakim Tuğamiral Liman ve üyeler, Anıtkabir'i ziyaret etti

ANKARA (AA) - Askeri Yargıtay Başkanı Hakim Tuğamiral Ahmet Zeki Liman ve üyeler, Askeri Yargıtayın kuruluşunun 102. yılı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.

Tuğamiral Liman, Askeri Yargıtay üyeleri ve Azerbaycan'dan gelen askeri heyetle, Aslanlı Yol'dan yürüyerek, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı.

Saygı duruşunun ardından Anıtkabir merdivenlerinde fotoğraf çektiren heyet, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Tuğamiral Liman, burada Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Ulu Önder Atatürk, kurucusu olduğunuz ve bizlere emanet ettiğiniz Cumhuriyetin temel organlarından biri olan Askeri Yargıtayın mensupları olarak, Askeri Yargıtayın 102. kuruluş yıl dönümünde, büyük bir özlemle huzurunuzdayız.

Milli gurur ve iftiharlarda, milli sevinç ve kederlerde, milli varlığa karşı hak ve ödevlerde, nimet ve külfetlerde ve millet hayatının her türlü tecellisinde ortak, birinin hak ve hürriyetlerine kesin saygı, karşılıklı içten sevgi ve kardeşlik duygularıyla ve 'Yurtta sulh, cihanda sulh' arzu ve inancı ile gösterdiğiniz hedeflerin bilincinde olan bizler; ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olan Cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalması uğrunda demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti kurallarına bağlılık içinde, çağdaş uygarlık yolunda kararlılıkla ilerlerken, manevi huzurunda şükran ve saygı ile eğiliyoruz."

Askeri Yargıtayın 102. kuruluş yıl dönümü

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler