Askeri okul öğrencileri Anadolu Üniversitesi'nde

Askeri okul öğrencileri Anadolu Üniversitesi'nde

AÜ Rektörü Prof. Dr. Gündoğan: - "KHK'ler ile kapatılan askeri okullardan üniversitemize gelen 188 öğrenci eğitimlerini devam ettiriyor"

ESKİŞEHİR (AA) - Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile askeri okullardaki öğrencilerin üniversitelere geçmesinin sağlanmasıyla 188 subay ve astsubay okulu öğrencisi, Anadolu Üniversitesinin (AÜ) çeşitli fakültelerinde öğrenimine devam ediyor.

AÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, KHK'ler ile askeri okullarda öğrenim gören öğrencilerin üniversitelere geçtiğini anımsatarak, bu kapsamda da kapatılan harp okulları ile astsubay meslek yüksekokullarından AÜ'ye 188 öğrencinin geldiğini kaydetti.

Bu öğrencilerin 106'sının AÜ Ulaştırma Meslek Yüksekokulundaki Hava Trafik Kontrol Bölümü ile Uçak Teknolojisi Programlarına kayıt yaptırdığını anlatan Gündoğan, "Bunun yanından 56 öğrenci, mühendislik fakültelerinin çeşitli bölümlerine kaydoldu. Bir grup öğrenci de iktisadi ve idari bilimler fakültesi ile edebiyat fakültemizi geldi. Yaklaşık 30 öğrenci ise sosyal bilimler alanında öğrenim görüyor. Askeri okullardan üniversitemize gelen 188 öğrenci eğitimlerini devam ettiriyorlar." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :