Asırlık lezzette ramazan bereketi

Asırlık lezzette ramazan bereketi

Tekirdağ'ın ismiyle bütünleşen ve kentin ilk akla gelen lezzetlerinden "Tekirdağ köftesi", ramazan ayında da sofraları süslüyor

TEKİRDAĞ (AA) - EMRAH GÖKMEN - Tekirdağ'ın ismiyle bütünleşen ve kentin ilk akla gelen lezzetlerinden "Tekirdağ köftesi", ramazan ayında tüketiciyi daha çok kendine çekiyor.

Trakya'da üretilen ürünlerin kullanımıyla elde edilen ve parmak şeklinde olan köfteler, ramazan ayında hem kent hem de çevre illerdeki vatandaşların iftar sofralarını süslüyor. Diğer et ürünlerine göre daha hafif olan Tekirdağ köfteleri özellikle sıcak ve nemli havanın etkisini sürdürdüğü kentte, iftar sofralarının olmazsa olmazı haline geliyor.

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve kentte 60 yıldır köftecilik yapan restoran zincirinin sahibi Mestan Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lezzetin kentte artık bir marka olduğunu ve asırlık ürünler arasında olduğunu, Tekirdağ köftesinin, Osmanlı'nın son zamanlarından bu yana yapıldığını söyledi.

Kentte oruç tutulan sürenin 17 saatten fazla olduğunu ve insanların hafif ama doyurucu bir şeyler yemek istediğini, ifade eden Özcan, "Sadece İstanbullular değil, tüm Trakyalılar Tekirdağ köftesi yemeye geliyor. Bunu dışında Anadolu'nun farklı kentlerinden iş yapmak için gelenler Tekirdağ'da köfte yemeden gitmiyorlar. Gelenlerin sayısı her geçen gün artıyor." diye konuştu.

Köftede kullanılan tüm malzemelerin Trakya bölgesine ait olduğunu vurgulayan Özcan, bu nedenle çok lezzetli olduğunu aktardı.

Tekirdağ köftesinin tamamen doğal ve doyurucu olmasının yanında oldukça hafif olduğunu anlatan Özcan, "Ramazan ayı içerisinde Tekirdağ köftelerine daha ayrı bir ilgi oluşuyor. Normalde bilinen bir yemeğimiz olmasına rağmen bazı dönemler misafirlerimizi ağırlamak için masa bulmakta zorlanıyoruz. Bu hem ürünümüzün lezzetinden hem de beklentileri karşıladığından dolayı." şekline konuştu.

Lezzetin kentte artık asırlık bir marka olduğunu ifade eden Özcan, Tekirdağ köftesinin, Osmanlı'nın son zamanlarından bu yana yapımının devam ettiğini sözlerine ekledi.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :