"Asırlık çınar" gelini sayesinde hayata tutunuyor

"Asırlık çınar" gelini sayesinde hayata tutunuyor

Kilis'te, geçirdiği rahatsızlık sonucu 6 yıldır yürüyemeyen 100 yaşındaki Meryem Ceyran, bakımını üstlenen gelini, oğlu ve torunlarıyla mutlu bir hayat sürüyor

KİLİS (AA) - Kilis'te geçirdiği rahatsızlık sonucu 6 yıldır yürüyemeyen 100 yaşındaki Meryem Ceyran, bakımını üstlenen gelini sayesinde hayata tutunuyor.

Eşini 26 yıl önce kaybeden 5 çocuk, 15 torun sahibi Ceyran, Fatih Sultan Mahallesi'ndeki evinde oğlu, gelini ve torunlarıyla mutlu bir hayat sürüyor.

Torunlarının çocuklarını gören yaşlı kadın, gelini Halime Ceyran'ın (51) desteğiyle yaşama tutunuyor. Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle 6 yıldır yürüyemeyen Meryem Ceyran, oturduğu yerden de olsa her fırsatta gelinine yardım etmeye çalışıyor.

Ceyran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçmişte hayat şartlarının çok zor olduğunu, bu nedenle çok sıkıntılar çektiklerini söyledi.

Henüz 17 yaşındayken evlendiğini, eşini 26 yıl önce kaybettiğini anlatan Ceyran, gelini ve oğlunun desteğiyle yaşadığını ifade etti.

Gelininin öz kızından farkı olmadığını belirten Ceyran, "35 yıldır gelinimle yaşıyorum. Allah razı olsun, her türlü ihtiyacımı karşılıyorlar. Bir gün bile gelinimle kavgamız olmadı, birbirimize kötü laf söylemedik. Şimdi gençlerimiz maalesef büyüklerine bakmıyor, kıymet bilmiyor. Yaşlılara saygı göstermemiz lazım. Unutmayalım herkes bir gün yaşlı olacak ve bakıma muhtaç hale gelecek. Onu düşünerek büyüklerimize bakmamız lazım." diye konuştu.

- Uzun yaşamının sırrı doğal beslenme

Uzun yaşamını doğal besinlere borçlu olduğunu bildiren Ceyran, şöyle devam etti:

"Dağa gidip odun kırardım, onları da sırtıma yükleyip eve getirirdim ama yorgunluk nedir bilmezdim. Hep zeytinyağıyla beslendim. Buranın üzümü meşhurdur, ondan yapılan pekmezi mutlaka tüketirim. Doğal zeytinyağı, süt, yoğurt ve tereyağı tükettiğimiz için hastalığım olmadı. Yediğimiz şey belliydi, yiyeceklerimiz çok farklıydı. Şimdi yüz türlü malzeme katıp bir şey yapıyorlar. Onun için de hastalıklar çoğaldı."

- "Her şeyimizi paylaşıyoruz"

Gelin Halime Ceyran da kayınvalidesiyle yaşamanın kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Yaşlılara her zaman ilgi ve sevgi gösterilmesi gerektiğini dile getiren Ceyran, şunları kaydetti:

"Kayınvalidem 6 senedir yürüyemiyor. Her ihtiyacını karşılamaya çalışıyorum. Kendisini bırakıp hiçbir yere gidemiyorum. Her zaman yanındayım. Birbirimizle her şeyimizi paylaşıyoruz. Ağlarsak birlikte ağlarız, gülersek de birlikte güleriz. Geldim geleli her şeyiyle ilgilenirim. Zaman çok değişti, artık eskisi gibi büyüklerimize hürmet gösterilmiyor maalesef. Bizim birlikte yaşayabilmemizin en önemli faktörü, sevgi, saygı ve ana kız ilişkisi."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :