Aşı olmayana üniversite kapısı kapalı! Konya’dan ilk sinyal

Aşı olmayana üniversite kapısı kapalı! Konya’dan ilk sinyal

Türkiye’de koronavirüs salgınına karşı aşılama devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca her fırsatta aşılamanın önemine vurgu yapıyor. Aşı olmayana ise önümüzdeki günler zehir olacağa benziyor.

Türkiye’nin bazı şehirlerinde aşı olmayana ekmek dahi satmayacağını söyleyen esnaflara bazı kurumlar da hizmet vermeme önerisine başladı.

Ülkemizde an itibariyle birinci doz aşı miktarı yüzde 67’yi aştı. İkinci doz aşı oranı ise yüzde 46 seviyesinde. Hastanelerde yatan hastaların çoğunun aşılı olmadığı yönündeki açıklamalar da sürüyor.

AŞILARIMIZI OLALIM OKULU AÇIYORUZ

Türkiye’de yaklaşan eğitim sezonu öncesinde kurumlar da uyarılarını yineliyor. İlk açıklama ise Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden geldi. Üniversite rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu kendine ait sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Sevgili öğrenciler. Şu anki şartlar çerçevesinde 4 Ekim itibariyle eğitime yüzyüze başlamayı planlıyoruz inşaallah. Şimdiden aşılarımızı olup hazırlıklarımızı yapalım. Sizleri çok özledik” cümlelerini kullandı.

cem-zorlu.jpg

ÖĞRENCİLERDEN TEPKİ

Zorlu’nun gönderisinin altına yorum yazan öğrenciler ise duruma tepki gösterdi. Öğrencilerden bazıları aşının zorunlu gibi gösterilmesini eleştiriyor.

İŞTE O GÖNDERİYE GELEN YORUMLAR

cem-zorlu-yorum.jpgcem-zorlu-yorum-2.jpgcem-zorlu-yorum-3.jpgcem-zorlu-yorum-4.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum