"Artık yatırım yapma zamanı"

"Artık yatırım yapma zamanı"

Başbakan Binali Yıldırım:- "Zeytin Dalı Harekatı'yla, Fırat Kalkanı Harekatı'yla, şimdi de Münbiç'te Amerika'yla yaptığımız anlaşmalarla Fırat'ın batısından Akdeniz'e kadar 250 kilometrelik hudut boyunda terörü tamamen yok ettik. Terör bizim için en öneml

AĞRI (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "Zeytin Dalı Harekatı'yla, Fırat Kalkanı Harekatı'yla, şimdi de Münbiç'te Amerika'yla yaptığımız anlaşmalarla Fırat'ın batısından Akdeniz'e kadar 250 kilometrelik hudut boyunda terörü tamamen yok ettik. Terör bizim için en önemli tehditlerden biriydi ama bugün değil." dedi.

Yıldırım, partisince Ağrı'da düzenlenen mitingin ardından Doğubayazıt ilçesine geçti.

Arkoz Madencilik tarafından ilçeye kazandırılan çimento fabrikasının açılışına katılan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, tüten her fabrikanın iş, aş ve ülkenin refahına katkı olduğuna dikkati çekti.

İş adamı Emin Uçar'a ilçeye yaptığı yatırımdan dolayı teşekkür eden Yıldırım, "Emin Bey hem Azerbaycan hem Nahçıvan hem de Türkiye'nin değişik yerlerinde güzel projeler, işler yapıyor. Bu arada kendi memleketini, baba ocağını da unutmadı. Doğubayazıt'a böyle güzel bir tesis kazandırdığı için teşekkür ederim." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, fabrikanın rekor denecek kadar kısa bir sürede yapıldığını, 500 milyon liraya mal olan fabrikada 600 kişinin doğrudan çalışacağını, dolaylı olarak bin 600 kişinin fabrikadan ekmek yiyeceğini bildirdi.

Devletin bu topraklardan terörü silmek için amansız bir mücadele verdiğini vurgulayan Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

"Terör yok olunca yatırımlar gelmeye başlıyor, fabrikalar kuruluyor, gençlerimize daha güzel bir gelecek, daha fazla iş imkanı sağlanıyor. Son 2 yıldır teröre karşı yaptığımız amansız mücadele bugün büyük oranda başarılı bir şekilde neticelenmiştir. Topraklarımız, hudutlarımız içinde terörün belini kırdık ama yetmez. Dışarıdan, komşu ülkelerden gelen terör faaliyetlerine karşı da gereken tedbiri alıyoruz. Zeytin Dalı Harekatı'yla, Fırat Kalkanı Harekatı'yla, şimdi de Münbiç'te Amerika ile yaptığımız anlaşmalarla Fırat'ın batısından Akdeniz'e kadar 250 kilometrekarelik hudut boyunda terörü tamamen yok ettik. Terör bizim için en önemli tehditlerden biriydi ama bugün değil. Bugün artık yatırım yapma, fabrika kurma, iş yeri açma ve teşviklerle bu bölgeyi kalkındırma zamanıdır."

Yıldırım, fabrikanın kurulması konusunda teknoloji desteği veren Çinlilere ve diğer emeği geçenlere teşekkür etti.

Başbakan Yıldırım, beraberindeki Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Ağrı Valisi Süleyman Elban ile kurdele keserek fabrikanın açılışını gerçekleştirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :