"Art By Chance Ultra Kısa Film Festivali"ne başvurular başladı
Seçilecek 25 filmin, 20 ülke, 200'den fazla şehir ve 25 bin ekranda gösterilmesiyle 1,5 milyar insana ulaşmasının hedeflendiği festivalde başvurular, 27 Kasım'a kadar yapılabilecek
İSTANBUL (AA) - Dünyanın halka açık en büyük sanat organizasyonlarından Art By Chance Ultra Kısa Film Festivali'ne başvurular başladı.
ANBEAN'dan yapılan açıklamaya göre, Türk Hava Yolları global sponsorluğunda Ocak 2015'te beşincisi düzenlenecek festivale başvurmak için "keşif" temasında 30 saniyelik kısa film çekerek, 27 Kasım'a kadar artbychance.com sitesinden başvurmak gerekiyor.
Festival jürisinde aralarında Walt Disney Studios'un eski başkanı Dick Cook, İngiliz Bağımsız Film Ödülleri Direktörü Johanna Von Fischer, London Film School Film Küratörlüğü master programı direktörü Nick Roddick ve Tribeca Film Enstitüsü Sanatçı Programı Başkan Yardımcısı Ryan Harrington'un bulunduğu isimler yer alacak.
Jüri tarafından seçilecek 25 filmin, 20 ülke, 200'den fazla şehir ve 25 bin ekranda gösterilmesiyle 1,5 milyar insana ulaşması hedefleniyor. Filmler, metrolarda, otobüslerde, havaalanlarında, alışveriş merkezlerinde, trenlerde, spor salonlarında, sanat galerilerinde, müzelerde, kafelerde ve barlarda gösterilecek.
Filmlerin sergileneceği ülkeler arasında ise Avusturya, Belçika, Brezilya, Kanada, Danimarka, Fransa, Almanya, Hindistan, Endonezya, İtalya, Japonya, Litvanya, Malezya, Portekiz, Katar, Romanya, İspanya, Hollanda, Türkiye, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri bulunuyor.
Türk Hava Yolları da festival filmleri arasından mikro sitesinde gerçekleştireceği halk oylamasıyla seçilecek bir kişiye istediği şehre gidiş-dönüş uçak bileti hediye edecek.
Kaynak: