Arnavutluk'ta "Türkiye Günleri"

Arnavutluk'ta "Türkiye Günleri"

Başkent Tiran'da düzenlenen "Türkiye Günleri" başladı

TİRAN (AA) - Arnavutluk'un başkenti Tiran'da, Türk kültür, sanat, tarih ve doğasının daha yakından tanıtılması amacıyla düzenlenen "Türkiye Günleri" başladı.

Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliği, Tiran Belediyesi ve Tiran Yunus Emre Enstitüsü iş birliğinde düzenlenen etkinlikle, ülke halkına Türk kültür, sanat, tarih ve doğasının daha yakından tanıtılması amaçlanıyor.

Başkent Tiran'da düzenlenen etkinliğe, Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, Tiran Belediye Başkan Yardımcısı Abaz Hado, Tiran Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Ömer Osman Demirbaş, öğrenci ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Büyükelçi Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, etkinliğin Türkiye'nin Arnavutluk'taki kültür alanında görünürlüğünü yükselteceğini umduğunu söyledi.

Bayraktar, "Bu etkinlik çerçevesinde Tiran'ın bu güzel köşesinde Belediye tarafından bizlere tahsis edilen bu alanda ülkemizin zengin kültürünü yansıtacak çeşitli sanat gösterileri icra edilecek, Türk el sanatlarının ve yemeklerinin müstesna örnekleri ziyaretçilerin beğenisine sunulacaktır." diye konuştu.

Tiran Belediye Başkan Yardımcısı Hado da Arnavutluk'un Türkiye'den her zaman artış gösteren bir stratejik destek gördüğünü belirtti.

Türkiye tarafından yapılan yatırımların her zaman ülkenin ve Tiran'ın yararına olduğunu dile getiren Hado, "Tiran her gün daha da gelişen bir yer. Tiran farklı ülkelerin kendi kültürel miraslarını tanıttıkları etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Belediye olarak Yunus Emre Enstitüsü, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Türk Büyükelçiliğinin başlattığı her girişimi güçlü bir şekilde destekledik. Türkiye'yi çok yakın ve dost ülke olarak görmekteyiz." ifadelerini kullandı.

Üç gün sürecek etkinlik çerçevesinde tanıtım, kültür gibi çeşitli stantlarda ziyaretçilere Türk kültür, sanat ve tarihi hakkında geniş bilgi sunulacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler