Arıcılığa destek, tarımsal verimi arttıracak

Arıcılığa destek, tarımsal verimi arttıracak

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Aslan:- "Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi kapsamında il genelinde 5 yılda 50 bin kovan dağıtmayı hedefliyoruz. Böylece, Tekirdağ'da artan arı varlığı ile başta kanola ve ayçiçeği ol

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan, "Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi kapsamında il genelinde 5 yılda 50 bin kovan dağıtmayı hedefliyoruz. Böylece, Tekirdağ'da artan arı varlığı ile başta kanola ve ayçiçeği olmak üzere tarımsal verimi de arttırmış olacağız." dedi.

Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı olarak kırsal kesimi kalkındırmaya yönelik faaliyetler üretmek için birçok proje hazırladıklarını ve Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi'nin bunlardan biri olduğunu söyledi.

Tekirdağ genelinde, yaklaşık 500 bin kovan arı kolonisinin yetiştirilmesine uygun ortama sahip olunduğunu ifade eden Aslan, "Tekirdağ genelinde arı varlığımız yaklaşık 50 bin kovan. Her yıl 150 bin civarında gezginci arıcıların getirdiği arılarla birlikte bu rakam yaklaşık 200 bin oluyor. Dolayısıyla bizim 250-300 bin kovan arıya daha ihtiyacımız var." diye konuştu.

Kentte arı yetiştiriciliğini desteklemek amacıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak 50 bin kovan dağıtacaklarını belirten Aslan, şöyle devam etti:

"Arıcılığı hemen her yaş grubundan insan yapabilir. Biz bunu kırsal kalkınma aracı olarak gördüğümüz için, kırsal kesimdekilerin kazançlarını arttırmak ve refah seviyelerinin yükselmesine katkıda bulunmak amacıyla Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi kapsamında il genelinde geçen yıl 6 bin, bu yıl 5 bin olmak üzere toplamda 11 bin kovan dağıtmış olacağız."

Aslan, Tekirdağ'ın, Türkiye'nin önemli kanola ve ayçiçeği üretim merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi ile kentteki kanola ve ayçiçeği veriminde artış yaşanacağını dile getiren Aslan, "Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi kapsamında il genelinde 5 yılda 50 bin kovan dağıtmayı hedefliyoruz. Böylece, Tekirdağ'da artan arı varlığı ile başta kanola ve ayçiçeği olmak üzere tarımsal verimi de arttırmış olacağız." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :