Ardıçlı TOKİ: Alt gelir grubu diye yola çıkıldı Konya’nın en çok ilgi gören mahallesi oldu

Ardıçlı TOKİ: Alt gelir grubu diye yola çıkıldı Konya’nın en çok ilgi gören mahallesi oldu

TOKİ’nin Konya’da 2019 seçimlerinde yapmaya başladığı ve 6 etaba kadar devam eden Ardıçlı TOKİ Konutları şehrin en çok ilgi gören yerlerinden biri oldu. 25 bin lira ödenen konutlara 150 bin liraya kadar talip bulunuyor.

Son günlerde artan konut fiyatları vatandaşı farklı alternatiflere yönlendiriyor. Uzun yıllardır Konya ve Türkiye’de faaliyet gösteren ‘evim’ firmalarına son yıllarda yeni firmalar eklenmişti. Daha sonra hükümetin aldığı kararla bu firmaların bazılarının faaliyetleri sonlandırıldı. Geriye kalan firmalar vatandaşın faizsiz ev alması için faaliyet yürütüyor.

BANKA KREDİSİYLE EV SAHİBİ OLMA

Türkiye’de ekonomistler tarafından artan döviz kurunun başlıca nedeni olarak Merkez Bankası’nın faiz indirimi gösteriliyor. İndirilen faiz banka kredilerine yansımıyor. Bir anlamda Türkiye’de para bolluğu son bulmuşa benziyor.

Çok daha önceki yıllarda 0,40 civarında uygulanan faiz sayesinde birçok vatandaş ev sahibi olabilmişti. Ancak Türkiye’deki faiz indirimleri banka kredilerine yansımıyor. Durum böyle olunca da konut sektöründe belirgin biçimde alışveriş duruyor. An itibariyle konut kredisi faizleri 1,40’a kadar çıkmış durumda. Ayrıca vadeler de çok cazip değil. En yüksek vade süresi 120 ay. Konutların artan fiyatları da vatandaşın elini kolunu bağlıyor.

TOKİ VATANDAŞIN İMDADINA YETİŞİYOR

Özellikle son yıllarda Konya ve Türkiye genelinde dar gelirli vatandaşların konut sahibi olabilmesi için konut imalatına devam eden Toplu Konut İdaresi’nin konutları oldukça cazip fiyatlara sahip. Hızla yapımı tamamlanan ve vatandaşa teslim edilen konutların ödeme koşulları ve taksit tutarları da oldukça uygun.

ARDIÇLI YENİ MERKEZ OLDU

Selçuklu sınırları içinde bulunan ve uzun yıllardır atıl durumda olan Akademi Mahallesi’nde bulunan bölgeye TOKİ tarafından yeni konutlar yapıldı. İlk etabı teslim edilen konutlarda vatandaşlar ikamet etmeye başladı. Bu yapıların ardından hızla 2, 3, 4, 5 ve 6. etapların yapımı da sona geldi.

Geçtiğimiz günlerde TOKİ’nin yaptığı kurayla 1000 konut daha yeni sahiplerine teslim edilmek üzere sözleşme aşamasına geçildi.

SON KURAYA 47 BİN BAŞVURU

20 Ocak tarihinde yapılan kura öncesinde 47 bin başvuru yapıldı. 2+1 ve 3+1 konutlara toplamda 41 bin kişinin başvurusu kabul edildi. 6 bin kişinin başvurusu da kabul edilmemişti.

ARDIÇLI BORSASI BİLE VAR

TOKİ’nin ilk yapılan kurası sonucunda yine 1000 konut sahiplerine teslim edilmişti. Kura sonrasında açılan sosyal medya sayfası üzerinden hisse sahipleri konutlarına müşteri bulabiliyordu. Yeni yapılan etaplarda da kura sonrası vatandaşların kurası yapılmış konutlara talip olduğu görüldü.

O kadar ki konutlara istenen fiyatlar 150 bin lirayı aşmış durumda. Şehirde 400 bin liranın altında nizami ev bulunamaması da TOKİ’nin Ardıçlı projelerini oldukça cazip hale getirmiş durumda.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.