"Ardıç’ın Gizemi" sergisi Yenişehir’de açıldı

"Ardıç’ın Gizemi" sergisi Yenişehir’de açıldı

Sanatçı Fikret Doğan'ın ağaç köklerini bambaşka bir hale getiren sanatla ilgili çalışmalarından oluşan "Ardıç'ın Gizemi" sergisi, Yenişehir Belediye...

Sanatçı Fikret Doğan'ın ağaç köklerini bambaşka bir hale getiren sanatla ilgili çalışmalarından oluşan "Ardıç'ın Gizemi" sergisi, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit'in katılımıyla açıldı. Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi fuaye alanında açılan sergiye sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

Yenişehir Belediyesinin ev sahipliği yaptığı Fikret Doğan'ın doğa ve sanatı harmanlayan "Ardıç'ın Gizemi" sergisi, 12 Ekim tarihine kadar açık olacak. 35 eserden oluşan serginin açılışında konuşan Başkan Abdullah Özyiğit, Yenişehir'i sanatın önemli bir kenti haline getirdiklerini ve çok değerli sanatçıları Mersinlilerle buluşturmaya devam ettiklerini söyledi. Yenişehir Belediyesi Ahmet Yeşil Sanat Galerisi'nde de 2. Arnica Artland Sanat Çalıştayı Sergisi'ne ev sahipliği yaptıklarını kaydeden Özyiğit, vatandaşları sergileri gezmeye davet etti.

Sergiyle çevre duyarlılığına dikkat çekmek istediklerini ifade eden Fikret Doğan ise, "Heyelan, yağmur, deniz dalgaları ve rüzgarla kıyaya vuran, genellikle ardıç ve sakız ağacı köklerinden oluşan malzemeleri yontarak, eserleri ortaya çıkardık. Buradaki amacımız çevre duyarlılığına dikkat çekmek, geri dönüşüm bilincinin gelişmesinde katkıda bulunmak. Ve bu anlamda da olumlu sinyaller ve dönüşümler alıyoruz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.