"Arakanlı Müslümanlara yardım farz mesabesinde"

"Arakanlı Müslümanlara yardım farz mesabesinde"

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş:- "Kutupalong kampında içler acısı bir durum söz konusu. İnsanlar bir çadır içinde 15-20, belki 50 kişi yaşıyor. Onlara öncelikle barınma alanları kurmamız lazım, yaşayabilecekleri yerler yapmamız lazım. Arakanlı Müs

COX'S BAZAR (AA) - MÜMİN ALTAŞ - Arakanlı Müslümanların kaldığı Kutupalong kampını ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Kutupalong kampında içler acısı bir durum söz konusu. İnsanlar bir çadır içinde 15-20 kişi, belki 50 kişi yaşıyor. Onlara öncelikle barınma alanları kurmamız lazım, yaşayabilecekleri yerler yapmamız lazım. Arakanlı Müslümanlara yardım farz mesabesinde, önemli bir vecibe." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım ile Arakanlı Müslümanların kaldığı Kutupalong kampını ziyaret eden Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfının (TDV) bölgedeki çalışmalarına ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Erbaş, TDV'nin TİKA, Kızılay ve AFAD ile Arakanlı Müslümanlara yardımları organize ettiğini belirtti. TDV olarak bugüne kadar Arakanlı mültecilere 11 bin 258 gıda paketi, 12 bin 750 kışlık paket, 4 bin kıyafet paketi dağıttıklarını ifade eden Erbaş, 8 duşakabin, 11 tuvalet ve 6 su kuyusu yaptırdıklarını söyledi.

Arakanlı Müslümanlar için verilen kurban hisselerini de bölgeye ulaştırdıklarını ifade eden Erbaş, bugüne kadar 3 bin 350 kurban bağışının Arakanlı Müslümanlar için kesildiğini belirtti.

Rohingya Müslümanlarının ülkelerine geri dönene kadar desteğe devam edeceklerini anlatan Erbaş, "Müslüman kardeşlerimize hizmet, bizim en tabii vazifemizdir. Vakfımız aracılığıyla Müslüman kardeşlerimizin gönderdiği yardımları en güzel şekilde organize etmeye çalışıyoruz. Kamplarda bütün kardeşlerimize mümkün olduğunca ulaşmaya çalışıyoruz." dedi.

- Mescit için çalışma başlatıldı

Kamplardaki Müslüman vatandaşların ibadetlerini yerine getirebilmeleri için de imkan sağlamaya çalıştıklarını vurgulayan Erbaş, "Bir mescit yapımı için çalışmalarımız devam ediyor. Bölgesel şartlarda buranın doğasına uygun şekilde gereken neyse o şekilde yapılacak." diye konuştu.

- "Onlar bizim kardeşlerimiz"

Arakanlı Müslümanlara İslam dünyasının da sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Erbaş, şunları söyledi:

"Bu ziyaret vesilesiyle durumu daha da yakında görme imkanımız oldu. Kutupalong kampında içler acısı bir durum söz konusu. İnsanlar bir çadır içinde 15-20 kişi, belki 50 kişi yaşıyor. Onlara öncelikle barınma alanları kurmamız lazım, yaşayabilecekleri yerler yapmamız lazım. Arakanlı Müslümanlara yardım farz mesabesinde, önemli bir vecibe. Bizim inancımızda Müslümanlar bir vücut gibidir. Vücudun bir organında bir sıkıntı olursa o bütün vücudu etkiler. Onlar bizim kardeşlerimiz. Onlara sahip çıkmalı, İslam dünyası olarak bir ve güçlü olmalıyız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :