Arakanlı Müslümanlara yardım

Arakanlı Müslümanlara yardım

YOZGAT (AA) – Sorgun ilçesinde, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Arakan'da Müslümanlara gönderilmek üzere başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde...

YOZGAT (AA) – Sorgun ilçesinde, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Arakan'da Müslümanlara gönderilmek üzere başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde 66 bin lira toplandı.

Sorgun İlçe Müftüsü Hasan Görer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 gün süren kampanya boyunca, Sorgunlu hayırseverlerin ellerinden geldiği, güçlerinin yettiği oranda kampanyaya destek olduklarını söyledi.

Görer, bir çok olumsuzluk ve imkansızlık içerisinde yaşam mücadelesi veren Arakan'lı Müslümanlara yardımda bulunmanın bir insanlık görevi olduğunu vurgulayarak, "Myanmar'da Müslümanlara karşı uygulanan şiddet insanın içini sızlatıyor. Müslüman kardeşlerimizin oralarda ne zorluklar içerisinde yaşam mücadelesi verdiğini televizyonlardan görüyoruz. Bu zulmün, bu işkencelerin bir an önce son bulması en büyük arzumuzdur. İlçemizde, vatandaşlarımızın desteğiyle Arakan'lı Müslümanlar için yardım kampanyası başlattık. 10 gün süren kampanya çerçevesinde ilçe merkezi ve tüm köylerdeki camilerimizden 66 bin lira nakdi yardım topladık. Toplanan bu parayı ilgili hesaba yatırdık. İnşallah çok küçük de olsa Arakan'lı kardeşlerimizin yaralarına merhem olur." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :