Ara Tatil Uygulamasına İl ve Bölge Düzenlemesi Geliyor

Ara Tatil Uygulamasına İl ve Bölge Düzenlemesi Geliyor

Milli Eğitim Bakanlığı, ara tatil uygulamasının geleceğini gözden geçiriyor. Bakan Yusuf Tekin, öğrenci, veli ve öğretmenlerden gelen taleplere duyarlı olacaklarını belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrenciler için önemli bir konu olan ara tatil uygulamasını değerlendirmeye aldı. Bakan Yusuf Tekin, AK Parti Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Toplantısı öncesinde gazetecilere verdiği demeçte, bu yılın ardından ara tatil uygulamasının geleceğini gözden geçireceklerini ifade etti.

İllere ve Bölgelere Göre Ara Tatil Planlaması

Bakan Tekin, konuya ilişkin şu sözleri kaydetti:

"Velilerden, öğretmenlerden ve öğrencilerden böyle bir talep gelirse bakarız. Bu yılkini gördükten sonra bir değerlendirme yaparız. Görelim, bakalım eğer öyle bir olumsuzluk varsa biz de gereğini yaparız. Benim kişisel kanaatim, Türkiye çapında değil bölgesel olarak uygulanabilir. Her il bazlı, iklim koşulları olarak, coğrafi mesafeler uzaklıklar bunlar göz önünde bulundurularak bu inisiyatifler valiliklere bırakılabilir."

Ara Tatil Uygulaması Ne Zaman Başladı

Ara tatil uygulaması, eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından 2019 yılında hayata geçirilmişti. 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı için ise ara tatil tarihleri belirlendi. Birinci dönem ara tatili 13 Kasım 2023 Pazartesi başlayacak ve 17 Kasım 2023 Cuma sona erecek. İkinci dönem ara tatili ise 8 Nisan 2024 Pazartesi ile 12 Nisan 2024 Cuma arasında yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın ara tatil uygulamasının geleceğini belirlemek için yapacağı değerlendirmenin sonucu, öğrenciler ve veliler tarafından yakından takip ediliyor. İlerleyen dönemlerde bu konuda atılacak adımlar, eğitim sistemini etkileyecek önemli bir gelişme olacak gibi görünüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.