Ara tatil uygulaması kaldırılır mı? Uzmanlar faydadan çok zararı olduğunu söylüyor

Ara tatil uygulaması kaldırılır mı? Uzmanlar faydadan çok zararı olduğunu söylüyor

Eğitim Uzmanı Prof. Dr. Levent Eraslan, Türkçe dersi için baraj puanının 70'e yükseltilmesi ve diğer eğitim yeniliklerini değerlendirdi.

Uzmanlar, Türkçe Dersindeki Baraj Puanının Yükseltilmesini Destekliyor

Eğitim Uzmanı Prof. Dr. Levent Eraslan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın son dönemde eğitim alanında gerçekleştirdiği değişikliklere ve yeniliklere dikkat çekti. Eraslan, Türkçe dersi için baraj puanının 70'e yükseltilmesinin Türk dilinin korunması açısından değerli bir süreç olduğunu ifade etti. Ayrıca, sosyal medya ve dijital dünyada dilin dejenere olduğunu varsayan bir dönemde böylesi korumacı adımların önemine vurgu yaptı.

Öğrencilerin teneffüs sürelerine de değinen Eraslan, özellikle temel eğitimde bir dersin teneffüsünün 20 dakikaya çıkarılmasının pedagojik açıdan faydalı olduğunu söyledi. Aynı zamanda, çocukların anadilin evde de sağlam bir şekilde öğretilmesinin önemine vurgu yaparak, bu konuda anne babalara da görev düştüğünü belirtti.

Ara Tatillerin Pedagojik Değer Taşımadığını Belirten Eraslan, Değişikliklerin İncelenmesi Gerektiğini Vurguladı

Ara tatil uygulamasının pedagojik değer taşımadığını söyleyen Eraslan, "Şu anda sistemde tam dört tatil var. Bir öğretim yılının 180 iş günü olduğunu varsaydığım zaman eğitim sisteminde bu kadar çok tatil, çok da pedagojik değer taşımıyor. Buradaki temel katkı bu pedagojik değer, pedagojik katkı. Bunun da bir araştırması yapılmadı. Bu tatillerin çocukların eğitim öğretim süreçlerine katkısı, öğretmenlere katkısı nedir, onlara bakılmadı. Gelen şikayetler var. Bakım problemlerinden tutun çocukların tam okula başlamışken hemen ara verilmesinin de bir sıkıntı oluşturacağını söyleyenler var. Motivasyonu, odaklanmayı, süreç içerisinde okula dönük çocukların çalışma isteğine ara veriyor ve bu çocuklar bu tatillerde ne yapıyor? Ellerinde telefon, tablet zaten evlerde telefona mahkum oluyorlar. Bu anlamda sayın bakan bunun illere göre de oluşabileceğini, mevsimlik ve ekonomik süreçlerde de katkı sunabileceğine dönük bazı söylemlerde bulundu. Bu anlamda zannediyorum gelecek dönemden itibaren bu ara tatillerin kaldırılması söz konusu olabilir" dedi.

Eğitim Uzmanı Levent Eraslan'ın bu değerlendirmeleri, eğitim sistemi ve dil koruma konularında önemli perspektifler sunuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.