AP'deki Türkiye oylaması

AP'deki Türkiye oylaması

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya:- "Türkiye, AB'nin sahip olmakla övündüğü ve büyütmeye çalıştığı demokrasi, insan hakları, özgürlük gibi değerlere canı pahasına sahip çıkan insanların yaşadığı bir ülkedir. Herhangi bir oylama, bu durumu tersine çev

ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Avrupa Parlamentosunun (AP) Türkiye ile ilgili kararına ilişkin, "Türkiye, AB'nin sahip olmakla övündüğü ve büyütmeye çalıştığı demokrasi, insan hakları, özgürlük gibi değerlere canı pahasına sahip çıkan insanların yaşadığı bir ülkedir. Herhangi bir oylama, bu durumu tersine çeviremez." dedi.

Kaya, AP'nin Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) ile sürdürdüğü müzakerelerin geçici süreliğine dondurulmasını tavsiye eden ve hukuki bağlayıcılığı olmayan tasarıyı kabul etmesini, AA muhabirine değerlendirdi.

"Bu karar, Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi, bizim için yok hükmündedir." diyen Kaya, hukuki bağlayıcılığı olmayan bu oylamanın, siyasi olarak da herhangi bir değere sahip olmadığını ifade etti.

Oylama ve tasarıda ortaya konulan Türkiye ile ilgili hakkaniyetten uzak değerlendirmelerin asla kabul edilemeyeceğini dile getiren Kaya, Türkiye'nin çok yakın bir geçmişte, 15 Temmuz'da demokrasi ve özgürlüklerin bedelini millet olarak ödeyen bir ülke olduğunu anımsattı.

- "Türkiye yıllardır yalnız bırakıldı"

Kaya, Türkiye'nin yıllardır çeşitli terör örgütleriyle mücadele ettiğini, bu mücadelede çoğu zaman yalnız bırakıldığını söyledi.

Alınan kararın gerekçesi olarak, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra ilan edilen OHAL kararının gösterildiğini belirten Kaya, şunları kaydetti:

"Demokrasinin beşiği olmakla övünen Avrupa'nın bu darbe girişimi sonrası ortaya koyduğu cılız tepki ve darbeyi anlamaktan uzak tutumu, bu tasarıda da kendini göstermektedir. Alınan karar, vatanımızın bütünlüğü ve bayrağımızın özgürce dalgalanması için şehit olan 247 kahramanımızın ve 2 bin 193 gazimizin aziz hatırasına ve inanılmaz fedakarlıklarına yapılan büyük bir saygısızlıktır. Demokrasimize karşı yapılan bu alçak girişim, Avrupa'da bir ülkede yaşansa acaba ne hisseder, nasıl kararlar alırlardı? OHAL kararı, alçak darbe girişimi sonrası insanımızı ve ülkemizi korumak için alınmıştır ve uygulanmaktadır.

Avrupa Parlamentosunun, Türkiye'nin teröre karşı verdiği mücadeleden rahatsız olmak yerine, bu terör örgütleriyle olan ilişkisini gözden geçirmesi gerekiyor. Türkiye, AB'nin sahip olmakla övündüğü ve büyütmeye çalıştığı demokrasi, insan hakları, özgürlük gibi değerlere canı pahasına sahip çıkan insanların yaşadığı bir ülkedir. Herhangi bir oylama, bu durumu tersine çeviremez."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler